Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloş o taxează dur pe Kovesi: Trebuie să învăţăm să trăim responsabil şi fără proptele externe

Premierul Dacian Cioloş spune că o înţelege pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care se declara în favoarea menţinerii MCV, dar consideră că societatea românească "îşi poate susţine drepturile şi aşteptările, inclusiv susţinând activitatea DNA".

"O înţeleg pe doamna Kovesi, dar cred că societatea românească a demonstrat că îşi poate susţine drepturile şi aşteptările, inclusiv susţinând activitatea DNA. Trebuie să învăţăm să trăim responsabil şi fără proptele externe, să începem să avem încredere în noi înşine", a scris Cioloş pe Facebook, ca răspuns la un comentariu care făcea referire la o afirmaţie a procurorului şef al DNA care se declara în favoarea menţinerii MCV.

Citește și: Ai văzut-o în Playboy, dar acum a fost condamnată la închisoare: Ce a putut să facă această frumusețe / FOTO

Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat miercuri, la Digi 24, că este de acord ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare să rămână.

"Nu ştiu ce consecinţe politice sunt sau ce implicaţii politice, însă eu, ca magistrat, vă pot spune că acest MCV a fost extrem de util pentru noi şi, dacă el va continua, dacă Comisia Europeană va decide să continue, noi vom fi în continuare extrem de cooperanţi şi sunt convinsă că toate evaluările care se vor face vor fi la fel de obiective. Din perspectiva mea, acest mecanism de foarte multe ori a blocat anumite iniţiative care doreau să limiteze instrumentele investigative sau doreau să restrângă competenţele pe care DNA le are. (...) De fiecare dată, acest MCV a adus în discuţie susţinerea instituţiilor europene (...) în a păstra progresele care s-au făcut. Din această perspectivă, eu sunt de acord ca acest MCV să rămână", a spus Kovesi.

Citește și: VIRAL Scrisoarea unui englez despre sistemul de învățământ românesc

Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloş i-a transmis miercuri omologului său olandez, Mark Rutte, că societatea românească este capabilă să îşi asume, "fără să fie monitorizată din exterior", lupta împotriva corupţiei şi independenţa justiţiei.

"Am avut astăzi timp, cu ocazia acestui prânz, să intrăm în detalii legate de situaţia politică din România, de stabilitatea economică pe care o avem, de maturizarea societăţii româneşti care este capabilă să îşi asume, ea singură, fără să fie monitorizată din exterior, anumite responsabilităţi, inclusiv în privinţa luptei împotriva corupţiei şi a independenţei justiţiei. Societatea românească a demonstrat deja asta în ultima perioadă şi acest gen de argumente sunt importante şi în poziţia pe care partenerii noştri europeni o vor lua, inclusiv vizavi de acest gen de decizii politice (n.r - integrarea în Spaţiul Schengen)", a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă comună cu Mark Rutte.

Citește și: Iată cum arată apartamentele în care locuiesc Victor Ponta și Daciana Sârbu / FOTO

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.