Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș, anunț CRUCIAL despre legea salarizării bugetarilor

ciolos

Guvernul a finalizat OUG pentru legea salarizării bugetarilor. Dacian Cioloș face un anunț crucial și spune că vor crește anumite salarii, dar nu toate, așa cum își doreau sindicaliștii. Premierul a dat asigurări că niciun salariu nu va scădea. Ca o premieră, în sănătate și educație vor fi introduse bonusuri de performanță.

”Nu va scădea niciun salariu, ci vor crește anumite salarii. Acest proiect nu va afecta decât în sens pozitiv actualele salarii. ă bucur că după îndelungi discuţii cu partenerii sociali venim cu un proiect de act normativ care ar urma să vină cu corectarea unor disfuncţionalităţi în sistemul public de salarizare. (...) Am cerut domnului ministru (al Muncii - n.r.) să analizeze posibilitatea ca, în alocarea bugetară pe care ne-o putem permite, (...) să venim pentru sistemul de sănătate cu o abordare completă, de corectare a salariilor atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Nu suntem ca alții care aruncă petarde și apoi fug. Am decretat sănătate o prioritate, dar nu însemnă că neglijăm educația.

Introducem bonusuri de performanță. Ni le putem permite doar pentru sănătate și educație. Apoi vom extinde și la celelalte domenii. Suntem conștienți de așteptările care există în sectorul public. Guvernul Cioloș nu poate să corecteze toate probleme care s-au acumulat în timp. Asta putem să punem în momentul de față. Mergem până la capăt și implementăm ceea ce am decis. Acest proiect va fi punctul de pornire în ceea ce privește sectorul public.”, a spus Dacian Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.