Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Comisia Europeană va lansa o investigație in sectorul electronic

online shopping

Comisia Europeană va lansa o investigaţie în sectorul electronic, estimând că a venit momentul pentru eliminarea obstacolelor existente şi pentru combaterea restricţiilor transfrontaliere impusă de unele companii.

În Uniunea Europeană, există în continuare obstacole importante în ce priveşte comerţul electronic transfrontalier. Un exemplu ar fi impedimentele de ordin tehnic precum blocajul geografic, caz în care consumatorii nu pot accesa anumite site-uri din cauza zonei în care locuiesc sau informaţii de pe cardul lor de credit, explică într-un comunicat Comisia Europeană.

Cetăţenii europeni se dovedesc a fi utilizatori entuziaşti ai serviciilor online, însă, potrivit celor mai recente date publicate la Bruxelles, chiar dacă jumătate dintre consumatorii din blocul comunitar au făcut cumpărături on line în 2014, doar 15 % au făcut achiziţii de la un magazin online dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene.

În aceste condiţii, Comisia Europeană a anunţat că va lansa o investigaţie în sectorul electronic european, apreciind că a venit momentul pentru eliminarea obstacolelor rămase şi pentru combaterea restrucţiilor transfrontaliere impuse de unele companii.

Conform comisarului european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, ancheta sectorială se va concentra asupra obstacolelor de natură privată şi, în special pe cele de ordin contractual care restricţionează comerţul electronic tansfrontalier de produse digitale şi de bunuri.

Comisia promite să strângă informaţii de la un număr mare de părţi interesate din toate statele membre ale Uniunii Europene, în condiţiile în care la 6 mai urmează să facă propuneri în favoarea creării unei pieţe unice electronice în Europe, tocmai pentru a suprima numeroasele impedimente existente la nivel naţional. Dacă, după analiza rezultatelor acestei investigaţii sectoriale, Comisia Europeană va identifica probleme concurenţiale specifice, va putea deschide anchete vizând firme private pentru restricţionarea practicilor de afaceri şi abuz de poziţie dominantă pe piaţă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.