Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict UE-SUA: Juncker ameninţă SUA din cauza sancţiunilor împotriva Rusiei

Jean-Claude Juncker

Uniunea Europeană este gata să riposteze în câteva zile, dacă interesele sale economice sunt afectate de noile sancţiuni americane împotriva Rusiei, a afirmat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Preşedintele american Donald Trump a promulgat noile sancţiuni economice împotriva Rusiei

"Suntem gata: trebuie să ne apărăm interesele economice faţă de Statele Unite şi aşa vom face", a declarat Juncker, potrivit unui comunicat al biroului său de presă, citat de Reuters.

Sancţiunile împotriva Moscovei adoptate săptămâna trecută de Congresul SUA şi promulgate miercuri de preşedintele Donald Trump ar putea dăuna companiilor europene implicate în proiecte comune cu Rusia în domeniul petrolului şi gazelor, arată Reuters. Uniunea Europeană intenţionează şi să depună o plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului.

Vezi și: Dmitri Rogozin, declarat PERSONA NON-GRATA în Republica Moldova

Juncker a explicat la un post german de radio că Bruxellesul şi Washingtonul trebuie să se coordoneze pentru a se asigura că sancţiunile împotriva Rusiei motivate de rolul în conflictul din Ucraina sunt eficiente. Măsurile semnate miercuri de preşedintele Trump sunt însă o reacţie la presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidenţiale de anul trecut din SUA, nu la anexarea Crimeei şi nici la sprijinul acordat separatiştilor pro-ruşi din estul Ucrainei. 

Un document al UE, consultat de Reuters, arată că în cazul unui eşec al diplomaţiei, Uniunea va pregăti o reglementare care să îi permită să apere companiile europene împotriva aplicării extrateritoriale a sancţiunilor americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.