Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUBA. Primele manifestaţii, după moartea lui Fidel Castro, ÎNĂBUŞITE de poliţie

Poliţia cubaneză a blocat organizarea de manifestaţii duminică, primele de la moartea lui Fidel Castro pe 25 noiembrie, şi a arestat zeci de opozanţi, au afirmat responsabili ai opoziţiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

Acţiuni ale poliţiei desfăşurate simultan în două oraşe din estul ţării au împiedicat marşurile convocate pentru a cere eliberarea opozanţilor.

Citeşte şi: Siria. Peste 1000 de persoane au fost evacuate din Alep

Potrivit unui responsabil al opoziţiei, Jose Daniel Ferrer, contactat telefonic de AFP, acţiuni simultane ale poliţiei au avut în Santiago de Cuba şi Palma Soriano, în sud-estul insulei. El a precizat că au fost efectuate 42 de arestări, dintre care 20 în Santiago de Cuba, 12 în Palma Soriano, precum şi 10 în Havana.

Ferrer, şeful Uniunii patriotice din Cuba (Unpacu), una dintre organizaţiile opoziţiei care a făcut apel la o manifestaţie pentru eliberarea ''deţinuţilor politici'', a fost reţinut timp de mai multe ore la o secţie de poliţie din Santiago de Cuba.

''M-au ameninţat, mi-au spus că acest apel este susceptibil de a provoca delicte şi crime, precum tulburarea ordinii publice, atentate, ultraj şi spionaj'', a declarat Ferrer după ce a fost eliberat.

Citeşte şi: Un avion al Ministerului rus al Apărării s-a prăbușit / UPDATE

Guvernul socialist al lui Raul Castro neagă existenţa unor deţinuţi politici în Cuba şi afirmă că persoanele din opoziţie aflate în detenţie au încălcat legea. Puterea socialistă cubaneză, care se bazează pe partidul unic, nu a făcut nici un comentariu duminică referitor la aceste declaraţii.

Manifestările sunt în general temporare şi uneori au drept scop, precum cele de duminică, să-i împiedice pe opozanţi să protesteze în stradă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.