Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum răspunde Rusia propunerilor de eliminare a lui Bashar al-Assad

Bashar al-Assad

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a denunţat planurile de a-l înlătura de la putere pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, afirmând într-un interviu acordat pentru site-ul web al Societăţii ortodoxe imperiale din Palestina (IPPO) că apeluri în acest sens vin de la persoane cu o viziune îngustă, relatează luni TASS, citat de Agerpres

Gruparea jihadistă Stat Islamic "nu se limitează la represalii împotriva creştinilor, ci cu o înverşunare tot atât de mare decapitează şiiţi, vandalizează şi distruge deopotrivă altare creştine şi şiite", a declarat Lavrov, adăugând că Statul Islamic aplică şi faţă de suniţi "criterii speciale". "Nu orice sunit este acceptat" de către jihadişti, a spus el.

Erdogan, mișcare politică interesantă


"Ştim cu toţii că cei care stau în fruntea acestei structuri, cei care o inspiră nu sunt oamenii religioşi", a atras atenţia ministrul rus. "Aceştia sunt oameni care luptă pentru putere, pentru teritorii. Stat Islamic este prima dintre grupările jihadiste care vrea să instituie un califat de la Lisabona până în Pakistan, aşa cum declară".

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în această săptămână


"Coloana vertebrală" a efectivelor de luptă ale Stat Islamic este reprezentată de foşti generali ai liderului irakian Saddam Hussein, epuraţi din armată după ocuparea Irakului de către SUA în 2003, a amintit Lavrov. "Americanii au dezmembrat armata şi forţele de securitate irakiene, lăsând astfel fără nici un mijloc de trai oameni care ştiau să lupte bine. Ei înţeleg foarte bine acum acest lucru", a mai spus şeful diplomaţiei ruse. 

În opinia sa, apelurile "ipocrite" la răsturnarea regimului din Siria, după ceea ce s-a întâmplat în Irak şi Libia, nu pot să vină decât de la persoane cu o viziune îngustă, chiar "ticăloase", potrivit TASS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.