Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-au strecurat penalii în campania PNL/ DOCUMENT

PNL își conturează întreaga campani pe ideea unui partid curat, care și-a îndepărat penalii din echipă. Cu toate acestea sita PNL a scăpat oameni din eșalonul doi, care acum fac campanie electorală pentru candidați. În cel mai controversat județ pentru liberali, Maramureș, acolo unde candidează Viorica Cherecheș, mama primarului suspendat al muncipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, PNL are probleme și în Consiliul Județean.

Trei dintre consilierii județeni ai PNL au probleme penale, dar cu toate acestea participă activ la campania electorală și joacă alături de candidați. De notat că cei trei consilieri județeni aveau probleme penale și în această vară, dar cu toate acestea au trecut de filtrul partidului și au candidat pe listele PNL pentru Consiliul Județean.

 

1.   Cernestean Mihai Felician – consilier judetean, Presedinte al Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului si protectia mediului din cadrul Consiliului Judetean.
In Dosarul 6050/2001, Cernestean Mihai Felician a fost condamnat de Judecatoria Baia Mare, la pedeapsa cu inchisoarea de 1 an si 8 luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de falsificare de monede sau de alte valori prevazute la art. 282 alin. 1 din Codul Penal in vigoare la acea vreme si la pedeapsa de 2 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de inselaciune prevazuta de art. 215 alin. 2 si 3 din Codul Penal. Instanta a contopit pedepsele aplicand-o pe cea de 2 ani, cu suspendarea executarii pe un termen de incercare de 4 ani. Sentinta a ramas definitiva prin neapelare.
2.   Marian Gheorghe – consilier judetean, membru in Comisia juridica si de disciplina din cadrul Consiliului Judetean
In Dosarul 13180/182/2012, prin Hotararea nr. 603/07.03.2013, Judecatoria Baia Mare l-a condamnat pe inculpatul Marian Gheorghe  la pedeapsa inchisorii de 8 luni, pentru  săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. In baza art. 81 din Codul Penal, instanta a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei, stabilind un termen de incercare de 2 ani si 8 luni.
Impotriva sentintei Judecatoriei, Marian Gheorghe a formulat recurs, care a fost respins de Curtea de Apel Cluj prin Hotararea 564/22.04.2013.
3.    Hotico Dan – membru PNL
Prin Hotararea 1559/18.06.2014, pronuntata de Judecatoria Baia Mare in Dosarul nr. 376/182/2013, Hotico Dan a fost condamnat de Judecatoria Baia Mare pentru savarsirea a doua infractiuni: 1 an de inchisoare pentru ultraj si 8 luni de inchisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism deşi nu avea dreptul de a conduce autovehicule. Au fost contopite cele doua pedepsele in cea mai grea, respectiv inchisoare de 1 an, care a fost suspendata conditionat pe un termen de incercare de 3 ani.
Atat Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare, cat si Hotico Dan au formulat recurs, Curtea de Apel mentinand sentinta pe fond, insa, admitand in parte recursul Parchetului, a majorat termenul de incercare de la 3 ani la 4 ani. Curtea de Apel a respins recursul formulat de Dan Hotico.

content-image

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.