Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se folosesc ONG-urile SOROSISTE de presă ca să distrugă Biserica noastră strămoşească

De regulă, ţintele Entităţilor Asociative Externe (ONG-urile SOROSISTE) nu presupun mai deloc mediatizarea, ba chiar un “silenţio stampa” se impune în  cele mai multe cazuri. Asta din cauză că sunt vizate acţiuni şi persoane din servicii, din politică sau chiar din Armată, şi nu e bine să baţi toba ca să-ţi strice vreun patriot afacerile.

Există însă anume cazuri care impun, de la bun început, şi un val de atacuri în presă. Un astfel de  caz este cel al Bisericii Ortodoxe Române. Atacurile la BOR se fac de regulă concertat, uneori chiar înaintea unor decizii sau evenimente specifice. Ideea este aceea de a crea impresia că din ce în ce mai mulţi români se leapădă sau se vor lepăda de credinţa strămoşească şi astfel lucrările BOR să pară fie fără importanţă social-spirituală, fie anumite demersuri să pară supradimensionate, sau, pur şi simplu, se demonizază gratuit comunitatea religioasă tradiţională.

Astfel de atacuri apar prin diverse publicaţii, de preferinţă central şi care au un număr sporit de cititori.

Un astfel de articol, penibil şi plin de ciudăţenii încâlcite, a apărut într-un ziar central, unde se face şi un soi de paralelism cu educaţia prin sintagme de genul “o şcoală la patru biserici” şi unde se cam amestecă cultele, aşa ca să dea bine articolul la ochiul vigilent al cetăţeanului ateu, ca să nu zic bolşevic. Şi mai amuzant este că respectivul articol nu are nici măcar semnatar, adică nu şi-l asumă nimeni, lucru care sună ca şi cum ar fi un articol la comandă, un soi de advertorial plătit la negru.

Atenţie însă: la circa o săptămână diferenţă, ce să vezi, la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, fostă ONGistă de mare clasă vocală, plus o gaşcă de liberali aleşi parcă împotriva interesului naţional, au refuzat să voteze 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Coincidenţă? Păi nu v-aţi săturat de atâtea coincidenţe în ultimii 25 de ani? Şi dacă nu e o coincidenţă, ci articolul a fost un semnal pentru alte acţiuni mai puţin vizibile îndreptate împotriva BOR? N-ar fi nimic nou sub soare, de foarte multe ori s-au dat astfel de semnale direct prin presă, de jurnalişti blătuiţi de ONG-urile EAE-urilor care au pe agenda lor subminarea conştiinţei naţionale româneşti. Şi e şi mai uşor aşa, fără semnatar, pe cine să acuzi?

Cu toate că infiltarea EAE-urilor în presa noastră pare masivă, mult mai îngrijorătoare mi se par manevrele ascunse care se duc împotriva unuia dintre pilonii cei mai stabili ai românismului, BOR. Practic, românul a ajuns să aibă încredere numai în Biserică şi Armată, pentru că ţinta veşnică a plătiţilor din presă este aceea de a demola cu orice preţ filonul principal al democraţiei, Parlamentul cu cele două camera ale sale. Nu trece ziua, fără un parlamentar bine terfelit, pe drept sau nu, prin paginile vreunei publicaţii mai mult sau mai puţin serioase.

Ninel PEIA

www.ninelpeia.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.