Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea să îi păcălească Victor Ponta pe ardeleni în plină campanie prezidențială

Victor Ponta îi minte pe ardeleni atunci când spune că a eliminat acciza la pălincă şi rachiurile din fructe. Mai grav este că Victor Ponta în loc să elimine acciza la pălincă şi rachiuri de fructe aşa cum a promis la întâlnirile cu producătorii acestor produse anulează o serie de facilități fiscale de care beneficiau acești producători.

Acest lucru rezultă în urma depunerii unor amendamente de către deputații PSD cu acordul lui Victor Ponta la o inițiativă legislativă a deputaților PDL care conţine în mod expres eliminarea accizei la ţuica şi rachiuri de fructe. În mod concret prin amendamentele depuse de deputații PSD se elimină articolul 206^14 din Codul Fiscal care prevede o serie de facilități fiscale pentru micii producători de alcool, pălincă şi rachiuri de fructe. Astfel producătorii care fabrica alcool în distilării cu o capacitate de până la 10 hectolitrii vor plăti o acciza de 1000 de euro/hl în loc de 475 euro/hl cât prevede Codul Fiscal. Prin amendamentele depuse de deputații PSD micii producători de pălincă şi rachiuri de fructe vor fi obligați să plătească acciza de 1000  de euro/hl pentru întreaga cantitate realizată. Înaintea acestor modificări ale Codului Fiscal producătorii de pălincă şi rachiuri de fructe plăteau o cotă de 50% din acciza standard de 1.000 de euro pentru o cantitate de 50 de litrii destinată consumului propriu.

Victor Ponta când susține ca a eliminat acciza la pălincă şi rachiuri de fructe fabricate de micii producători se bazează pe eliminarea tuturor prevederilor legale din Codul Fiscal care se refereau la acești producători. Din păcate Victor Ponta nu a citit Codul Fiscal deoarece şi-ar fi dat seama că acesta cuprinde în mod clar care venituri şi produse sunt impozitate şi care venituri şi produse sunt scutite de la plata impozitului precum şi facilitățile fiscale acordate contribuabililor. Fără o precizare foarte clară privind eliminarea accizei la pălincă şi rachiuri de fructe inspectorii fiscali vor fi obligați să calculeze accize pentru întreaga cantitate realizată de cei care fabrică aceste produse.

Victor Ponta a plagiat într-un mod nefericit iniţiativa legislativă a PDL aflată în dezbaterea Parlamentului. Dacă ar fi dorit să elimine în mod real acciza la pălincă şi rachiuri ar fi ordonat majorităţii parlamentare obediente a PSD să voteze proiectul PDL, care este clar şi concis. Din păcate Victor Ponta a reuşit o nouă contraperformanţă introducând şi mai multă confuzie în rândul contribuabililor!

Îi cerem lui Victor Ponta să renunțe la păcălile electorale prin care modifică în grabă şi doar în scopuri electorale Codul Fiscal, deoarece riscă să îi transforme pe toți producătorii de pălincă şi rachiuri de fructe în evazioniști.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.