Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș spune că România vrea să continue colaborarea cu Grupul de la Vişegrad

România este deschisă să continue colaborarea cu Grupul de la Vişegrad, a declarat sâmbătă premierul Dacian Cioloş, la Gura Humorului, la finalul întrevederii avute cu omologul polonez Beata Szydlo.

"Legat de participarea la consultări cu Grupul de la Vişegrad, au mai avut loc astfel de consultări şi cu siguranţă o să aibă loc şi în continuare. Pe anumite subiecte de interes comun, România şi-a arătat disponibilitatea să participe la un astfel de dialog. Pe de altă parte, noi suntem interesaţi (...) de dialog şi cu alte state membre. Este foarte important să demonstrăm că prin aceste consultări nu contribuim la adâncirea faliilor care există în momentul de faţă între diferite grupuri de state membre din Uniunea Europeană şi că folosim, dimpotrivă, aceste consultări pentru a identifica mai bine (...) punctele de interes comun şi pentru a face în aşa fel încât procesul decizional european între cele 28 şi, în viitor, 27 de state membre să funcţioneze cât mai bine. Deci pornind de la această abordare, evident că România este deschisă să continue colaborarea cu Grupul de la Vişegrad şi, cu siguranţă, cu atât mai mult cu cât sunt teme de interes comun pe care vom lucra împreună la diferite niveluri de consultare", a spus premierul Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă comună cu omologul său polonez.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

La rândul său, Beata Szydlo a spus că Grupul de la Vişegrad este deschis la diferite forme de colaborare. "În ceea ce priveşte colaborarea V4, Grupul Vişegrad este deschis la diferite forme de colaborare. Suntem în cadru deschis şi putem colabora împreună pentru a găsi soluţii mai bune, deschise şi, cu siguranţă, dacă domnul prim-ministru îşi va manifesta dorinţa, o astfel de întâlnire va fi organizată", a afirmat premierul polonez citat de agerpres.ro.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.