Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Adamescu, audiat la DNA. Dosar nou

adamescu

Controversatul om de afaceri Dan Adamescu, proprietarul familemtarei Astra Asigurări, al complexului comercial Unirea Shopping Center şi al ziarului "România Liberă", a ajuns luni dimineaţa la DNA.

Adamescu este audiat într-un nou dosar, în legătură cu falimentul Astra Asigurări. Acesta are calitatea de suspect. Prejudiciul în dosar s-ar ridica la 700 de milioane de lei.

Tribunalul Bucureşti a admis, în decembrie 2015, cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări. 

Consiliul ASF a solicitat, în august 2015, intrarea în faliment a acestei societăţi şi a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare, compania aflându-se în administrare specială.

***

Dan Adamescu este acuzat de dare de mită în alt dosar. Afaceristul le-ar fi dat unor judecători de la Tribunalul Bucureşti 22.000 de mită pentru a rezolva favorabil mai multe dosare.

Mai multe firme controlate de omul de afaceri şi-au cerut insolvenţa, însă în condiţiile în care în conturi aveau sume mari de bani, lucru imposibil din punct de vedere legal.

Vezi şi: NEBUNIE cu Lotul Adamescu - interceptări arunca în aer Romania! (presa)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.