Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dan Voiculescu a încasat-o rău de tot: Autoritățile i-au dat o nouă lovitură

dan voiculescu

Dan Voiculescu a încasat-o rău de tot. Fiscul a vândut vila din Predeal a Cameliei Voiculescu. O familie din Bucureşti, singurul participant la licitaţie, a oferit preţul de pornire.

Casa de vacanţă din Predeal a Cameliei Voiculescu, asupra căreia s-a pus sechestru, a fost vândută marţi la licitaţie unei familii din Bucureşti, care a oferit preţul de pornire - 1,534 milioane de lei (343.000 de euro), au declarat surse din ANAF. De asemenea, familia de bucureşteni a oferit încă 64.807 lei (15.000 de euro) pentru mobila şi electrocasnicele cu care este echipată vila fiicei omului de afaceri Dan Voiculescu.

Citeşte şi: O nouă lovitură pentru Corina Crețu: Ce veste proastă a primit comisarul european

"Un cuplu din Bucureşti, soţ şi soţie, a oferit pentru casă şi teren preţul de evaluare, de 1,534 milioane de lei. Tot ei au oferit încă 64.807 lei pentru mobilă. Au fost singurii care s-au înscris în licitaţie, urmează validarea adjudecatarilor", au declarat, pentru adevărul, surse din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Pentru a se înscrie în licitaţie, familia de bucureşteni a plătit taxa de participare reprezentând 10% din preţul de evaluare - 153.400 de lei, respectiv 6.480 de lei, urmând ca în termen de 10 zile să vireze diferenţa de bani. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a organizat marţi, 22 decembrie, o licitaţie pentru vânzarea vilei din Predeal a Cameliei Voiculescu, asupra căreia s-a instituit sechestru, preţul de pornire fiind de 343.000 de euro, fără TVA.

Citeşte şi: Anunţul care a uimit o lume întreagă: Michael Schumacher merge

De fapt, la sediul Finanţelor Publice din Braşov a avut loc licitaţia de vânzare a casei Cameliei Voiculescu, dar şi a terenului aferent vilei, o curte cu o suprafaţă de 901 metri pătraţi, potrivit unui anunţ de pe portalul ANAF. Casa se ridică pe patru niveluri – demisol, parter, etaj, mansardă şi include, printre multe altele, pivniţă, cămară, bucătărie, atelier, seră, terase, garaj, birou, dressinguri, balcoane, trei dormitoare şi trei camere de zi. În anunţ nu este specificată suprafaţa vilei, ci doar a terenului intravilan (curtea), de 901 metri pătraţi. Cele două bunuri imobile se vând împreună, preţul de evaluare fiind egal cu cel de pornire în licitaţie – 1,534 milioane de lei, fără TVA (343.000 de euro). Numai că tot marţi, 22 decembrie, la aceeaşi oră şi acelaşi loc, Fiscul a mai scos la licitaţie şi obiectele de mobilier şi electrocasnicele din vila fiicei lui Dan Voiculescu.

Citeşte şi: ȘOC pe piața valutară: Leul pierde iar teren în fața euro

Astfel, peste 75 de piese de mobilier, electronice şi electrocasnice sunt vândute la pachet, la un preţ de pornire fără TVA de 64.807 lei (15.000 de euro). De exemplu, se vând 10 scaune şi masă ovală de living din esenţă nobilă, vitrine, fotolii şi canapea din lemn masiv şi piele, paturi, dulapuri, cuiere sau pat de masaj. De asemenea, pachetul licitat include maşină de spălat vase, combină frigorifică, DVD player, televizoare, maşină de curăţat zăpada, aparat de spălat auto şi altele. Încă două licitaţii în decembrie Licitaţia este organizată în vederea recuperării unei părţi din prejudiciul creat în dosarul ICA, estimat la 60 de milioane de euro. De altfel, aceasta nu este prima licitaţie care vizează bunurile familiei Voiculescu. În luna iunie a acestui an, Fiscul a vândut la licitaţie apartamentul de pe Şoseaua Kiseleff din Bucureşti, care a aparţinut lui Dan Voiculescu.

Adjudecatara apartamentului cu o suprafaţă de 206,5 metri pătraţi a fost o femeie (persoană fizică), care a oferit 1,9 milioane de lei (427.000 de euro), deşi preţul de pornire era de 1,41 milioane de lei. Numele persoanei care a câştigat licitaţia nu a fost făcut public. O altă licitaţie care vizează bunurile familiei Voiculescu ar fi urmat să fie organizată la 9 decembrie, însă aceasta nu a mai avut loc pentru că nimeni nu s-a înscris.

Citește și: O altă GAFĂ: Noul șef al ANSVSA a fost demis la doar câteva ore de la numire

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.