Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu se joacă Nicușor Dan cu Cătălin Predoiu

Wikipedia

În ciuda refuzurilor repetate, Nicușor Dan a fost îmbiat de PNL cu oferte din ce în ce mai insistente de a face un sondaj prin care să se aleagă favoritul "Dreptei" pentru a o bate pe Gabriela Firea. Nu este clar de ce este Nicușor Dan de dreapta, dar să ignorăm asta, deocamdată.

Dacă la PNL putem presupune unele calcule politice, unii susținători ai partidului par să nu înțeleagă ce este Nicușor Dan. Să explicăm, deci.

Nicușor nu este agentul secret al PNL sau al lui Dumnezeu, trimis să ia voturile hipsterimii dezamăgite și să le aducă în matca dreptei. Nu este, deci, un MRU, Neamțu, etc.

Nu este nici agentul providențial care să preia nemulțumirea populară generală și să o direcționeze împotriva "adevăratei probleme" (corupția) și în favoarea răului cel mai mic (PNL). Nu este, deci, un fel de Traian Băsescu.

Dan este un politician distinct cu interese distincte. Și, în cam toate scenariile favorabile carierei sale, este nevoie să stea în Consiliul General unde să aibă o voce puternică și credibilă. Consiliul și nu altceva trebuie să fie obiectivul său minimal. Din Consiliu poate construi în vederea alegerilor generale, se poate poziționa în vederea lui 2020 sau poate coagula în jurul său partidele locale din alte zone. Din calitatea de aliat PNL poate ajunge, cel mult, vicepreședinte în acest partid.

Presupunând că Dan ar dori să abandoneze această carieră care îi stă în față și să se sacrifice în interesul public, este aproape sigur că electoratul său ar avea altă părere. Dan a mai candidat odată independent de marile partide și, deci, a mai divizat odată voturile "Dreptei" (sau cele anti-Băsescu, depinde pe cine întrebi). Cei care îl votează știu și și-au asumat asta. Practic, Nicușor Dan și USB nu sunt doar "anti-PSD" ci și "anti-PNL". Să abandoneze această poziție ar însemna să piardă și voturile care vin odată cu ea.

Pe scurt, obiectivul declarat al lui Cătălin Predoiu este să aducă electoratul anti-PNL în tabăra PNL. Așa ceva nu se egzistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.