Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Decizie de ULTIMĂ ORĂ în cazul starului din NBA reținut pe Otopeni: Mesaj SPUMOS al turcului

Enes Kanter

Reținerea lui Enes Kanter pe Aeroportul Otopeni a creat vâlvă în presa internaţională. Sportivul nu a putut intra în România după ce pașaportul i-a fost anulat de către autoritățile turce.

Jurnaliștii străini amintesc de faptul că jucătorul de la Oklahoma City Thunder este un susţinător al lui Fethullah Gulen şi un critic al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Kanter, care a împlinit 25 de ani sâmbătă, a fost lăsat să plece spre SUA, cu escală la Londra, după ce a petrecut câteva ore pe Aeroportul Otopeni. El a anunţat că va susţine o conferinţă de presă la New York.

Citește și: Episod ȘOCANT: O întreagă localitate din România, REVENDICATĂ de familia unui nobil maghiar

"Jucătorul din NBA Enes Kanter, eliberat după ce a fost reţinut în România”, a scris New York Times, potrivit Europafm.ro.

NBA a anunţat că a colaborat cu Departamentul de Stat pentru a obţine eliberarea lui Kanter şi pentru a se asigura că sportivul ajunge în siguranţă la Londra, potrivit presei americane.

"Kanter, care a împlinit sâmbătă 25 de ani, este cunoscut ca susţinător al lui Fethullah Gulen, clericul stabilit în SUA pe care Erdogan l-a acuzat că a orchestrat tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. Dacă Enes Kanter ar fi fost deportat în Turcia în loc să fie lăsat să îşi continue călătoriile, el ar fi putut ajunge la închisoare. Autorităţile din Turcia au arestat mii de oameni despre care se crede că îl susţin pe Gulen”, a mai scris New York Times.

"Voi susține o conferință de presă în New York. Am o mulțime de lucruri de povestit cu multe povești nebune. Fiți pregătăți!", a scris baschetbalistul pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.