Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţie Merkel-Putin despre situaţia din Coreea de Nord: Singura soluţie agreată

www.yournewswire.com
Merkel Putin

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, au discutat la telefon despre "acţiunile provocatoare ale Phenianului, care ignoră rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU", şi au confirmat că reglementarea situaţiei din Peninsula Coreeană este "posibilă doar pe calea negocierilor între toate părţile implicate", a anunţat serviciul de presă al Kremlinului, la finalul convorbirii celor doi lideri, care a avut loc la iniţiativa părţii germane, informează TASS. 

"Vladimir Putin şi Angela Merkel au condamnat în mod ferm ignorarea de către Phenian a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU. A fost subliniat că astfel de paşi contravin principiilor de neproliferare globală, creează o ameninţare serioasă la adresa păcii şi securităţii regionale", se spune în comunicatul serviciului de presă al preşedinţiei ruse. 

"A fost confirmat că reglementarea acestei crize este posibilă exclusiv prin mijloace politico-diplomatice, prin intermediul negocierilor între toate părţile implicate", adaugă comunicatul, informând totodată că Putin şi Merkel au convenit "să continue discutarea situaţiei la nivel de miniştri de externe". 

Puţin mai devreme, luni, purtătorul de cuvânt al cancelariei federale germane anunţa că Angela Merkel, care a discutat deja pe marginea problemei nord-coreene cu alţi lideri, inclusiv cu preşedintele american Donald Trump, cu cel francez Emmanuel Macron, cu cel sud-coreean Moon Jae-in şi cu premierul nipon Shinzo Abe, va avea o convorbire telefonică şi cu preşedintele Putin. 

Berlinul, a subliniat Steffen Seibert, este în continuare pregătit să susţină discuţiile pe marginea modalităţilor de a găsi o soluţie paşnică la criza nord-coreeană, Germania fiind una dintre cele câteva ţări care au relaţii diplomatice cu Phenianul. 

Regimul nord-coreean a efectuat la 3 septembrie al şaselea test nuclear, declarând că aceasta a fost o bombă cu hidrogen sau o bombă H miniaturizată, capabilă să fie montată pe o rachetă balistică intercontinentală (ICBM). 

Aceste activităţi nucleare şi balistice contravin rezoluţiilor ONU, ceea ce i-au atras Coreei de Nord sancţiuni internaţionale de şapte ori. 

Cele mai severe sancţiuni aplicate până acum Coreei de Nord de către Naţiunile Unite, impuse doar cu o săptămână în urmă, au vizat exporturile nord-coreene de minereu de fier, cărbune şi produse piscicole. De asemenea au fost impuse interdicţii de călătorie şi îngheţări de active împotriva unor persoane fizice şi juridice având legătură cu regimul de la Phenian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.