Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, inspiraţie pentru caricaturişti, la Barcelona International Comic Fair 2017

captura Facebook
Donald Trump

Barcelona International Comic Fair (Salonul benzilor desenate din Barcelona), care se desfăşoară între 30 martie şi 2 aprilie în oraşul spaniol, prezintă la această a 35-a ediţie o selecţie de lucrări ale caricaturiştilor, umoriştilor şi creatorilor grafici care l-au avut ca inspiraţie pe actualul preşedinte al SUA, Donald Trump, relatează EFE. De la intrarea sa în cursa pentru Casa Albă, discursurile sale incendiare, accesele de furie, gesturile sale crispate şi, mai ales, podoaba sa capilară oxigenată şi pieptănată artistic au umplut prima pagină a multor reviste comice şi publicaţii satirice, dar şi rubricile de caricaturi ale unor ziare serioase.

Salonul de la Barcelona prezintă "Retratando a Donald Trump" (Portretizându-l pe Donald Trump) ce cuprinde o serie de caricaturi de tot felul în cheie satirică, ironică sau critică, care au basculat între incredulitatea faţă de ceea ce se credea imposibil - unele datează din campania sa prezidenţială - şi până la neaşteptatul său triumf, contrar tuturor pronosticurilor, care a fost pe punctul de a-i lăsa pe analişti fără loc de muncă.

Trump apare portretizat sub toate formele posibile, grotesc, crispat, încastrat într-un zid de la frontiera mexicană cu un pistol în mână, cu mâna sub fusta unei femei sau ca o matrioşka care ascunde mari dictatori ai istoriei. Se evidenţiază caricaturile unor mari publicaţii cotidiene precum The New Yorker, Charlie Hebdo, The Washington Post şi The New York Times dar şi din ziare din ţara vecină precum El Universal din México.

Barcelona International Comic Fair îl are ca preşedinte pe caricaturistul Jaume Capdevila potrivit căruia portretizarea lui Trump "este un act contestatar care nu vizează doar personajul ci tot ceea ce el reprezintă", "un colaj care explorează luminile şi umbrele acestei lumi şi cea care se întrezăreşte, temerile, conflictele şi tarele zilelor noastre", conform Agerpres.

Un Trump uriaş îmbrăcat în jeanşi şi reprezentat ca şerif străjuieşte intarea în expoziţie unde vizitatorii vor admira diferite caricaturi expuse pe "un zid al plângerii" dedicat unui politician care în doar două luni de preşedinţie s-a transformat într-un filon de aur inepuizabil pentru caricaturiştii din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.