Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump laudă acţiunea 'foarte spectaculoasă' a secretarului general al ONU, Antonio Guterres, în Biroul Oval

trump, casa alba

Preşedintele american, Donald Trump, a apreciat vineri în mod deosebit acţiunea "foarte spectaculoasă" a secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, în fruntea organizaţiei a cărei conducere a preluat-o în ianuarie, transmite AFP.

Reafirmându-şi convingerea că ONU are "un potenţial enorm", Donald Trump a insistat asupra necesităţii refomelor şi a estimat că fostul premier portughez este bine plasat pentru a le duce la îndeplinire, scrie agerpres.ro.

"Trebuie noroc şi talent. Iar el are talent", a declarat liderul administraţiei de la Washington, întorcându-se spre secretarul general al ONU, aflat alături de el în Biroul Oval.

"Aţi avut o acţiune foarte, foarte spectaculoasă la Naţiunile Unite", a mai spus el, adăugând că era "prieten" cu Antonio Guterres dinainte de a prelua mandatul de preşedinte.

"Am sentimentul că lucrurile vor decurge la Naţiunile Unite aşa cum nu aţi văzut niciodată", a continuat cel care, în urmă cu un an, era de părere, într-un mesaj pe Twitter, că această organizaţie este "doar un club unde oamenii se adună, discută şi petrec timpul în mod plăcut".

Antonio Guterres, care a discutat cu Donald Trump în septembrie cu prilejul Adunării Generale a ONU, a insistat asupra necesităţii ca Washingtonul să rămână implicat pe scena internaţională, în momentul în care numeroase ţări sunt îngrijorate de virajul izolaţionist american.

"Sunt convins că trăim într-o lume haotică şi că avem nevoie de o Organizaţie a Naţiunilor Unite puternică, reformată şi modernizată", a subliniat el.

"Avem nevoie de SUA puternice, implicate şi fidele valorilor lor tradiţionale: libertatea, democraţia, drepturile omului", a adăugat secretarul general.

Administraţia Trump a anunţat recent retragerea Statelor Unite din UNESCO, acuzând această agenţie a ONU însărcinată cu educaţia, ştiinţa şi cultura că este antiisraeliană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.