Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, mesaj TRANȘANT despre SUA: Ce-i așteaptă pe TERORIȘTI

CNN
trump

Preşedintele american, Donald Trump, a dat vineri asigurări că Statele Unite ale Americii sunt pregătite pentru orice posibile "probleme" şi că frontierele ţării sunt sigure, a doua zi după ce 14 oameni au murit în două atacuri teroriste comise în Spania, pe artera Las Ramblas din Barcelona şi în staţiunea Cambrils, transmite Reuters.

"Ministerul Securităţii Interne şi forţele de securitate sunt în alertă şi urmăresc îndeaproape orice semn de probleme. Frontierele noastre sunt mult mai solide decât oricând înainte!", a subliniat Trump într-un mesaj difuzat vineri pe Twitter.

Citește și: Ieșire furtunoasă a lui Rareș Bogdan! „De unde demența asta?”

Este vorba de al treilea mesaj al liderului de la Casa Albă după evenimentele din Spania. După ce a condamnat iniţial atentatul de la Barcelona şi a oferit ajutorul SUA, Trump a recomandat într-o a doua postare pe Twitter "să se studieze ce le-a făcut generalul Pershing al Statelor Unite teroriştilor când i-a capturat". "Şi nu a mai existat terorism islamist radical timp de 35 de ani!", a punctat Trump în mesajul său.

Preşedintele american a făcut aluzie la fapte atribuite generalului John J. Pershing în 1908, în timp ce era guvernator în Moro, o provincie musulmană din Filipine cuprinsă de o insurecţie, denunţate în schimb drept "legendă" de două site-uri reputate în verificarea faptelor, Snopes şi Politifact, scrie agerpres.ro.

Citește și: Guvernul Tudose le pregătește o adevărată lovitură producătorilor de apă minerală! Despre ce e vorba

Potrivit unei versiuni a legendei, generalul Pershing ar fi dispus executarea a 49 de prizonieri musulmani filipinezi cu gloanţe înmuiate în sânge de porc, un animal impur potrivit tradiţiei musulmane, aceştia fiind îngropaţi ulterior înfăşuraţi în piei de porc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.