Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două noi arestări după atacul de la Nisa

memorialul urii Nisa

Încă două persoane au fost arestate, care aveau legătură cu atacatorul care a ucis 84 de oameni în Nisa, pe Riviera Franceză, la 14 iulie, a declarat marţi o sursă apropiată investigaţiei, citată de Reuters. 

Sursa citată a menţionat că ultimele două arestări au avut loc luni la Nisa, fără să ofere alte detalii. 

Procurorul Parisului, Francois Molins, a anunţat săptămâna trecută că autorul atacului comis de Ziua Naţională a Franţei, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, plănuia atacul de luni de zile. Cinci presupuşi suspecţi aflaţi deja în custodie au fost puşi sub investigaţie. Niciunul dintre ei nu era cunoscut serviciilor de informaţii.

Procuror DIICOT, sancţionat de CSM pentru că a tergiversat timp de 10 ani un dosar


Potrivit EFE, doi dintre cei cinci sunt franco-tunisieni, Ramzy A (21 de ani) şi Mohamed Oualid G. (40 de ani), doi sunt albanezi, Artan H. (38 de ani) şi Ankeneja Z. (42 de ani), şi unul este tunisian, Choukri C. (37 de ani).

Semn rău pentru relaţiile SUA-Turcia. Decizia luată de americani


Unul dintre presupuşii complici, Mohamed Oualid G., cu care atacatorul a avut 1.278 de convorbiri telefonice numai în acest an, apare în două fotografii în cabina camionului cu câteva zile înainte ca Bouhlel să comită masacrul. De altfel, potrivit EFE, în ianuarie 2015, Bouhlel i-a trimis lui Oualid G. un mesaj, la scurt timp după atacul împotriva revistei satirice Charlie Hebdo, în care îi spunea: 'Eu nu sunt Charlie şi sunt mulţumit, au trimis soldaţii lui Allah să termine treaba'. 

Stat Islamic a revendicat atacul din Nisa, numindu-l pe Bouhlel unul dintre soldaţii săi, dar autorităţile au declarat că încă nu au găsit dovezi care să ateste faptul că bărbatul de 31 de ani, împuşcat mortal de către poliţie, avea legături cu gruparea teroristă, informează agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.