Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea şi Tăriceanu, EXPLICAŢII despre PLAFONAREA indemnizaţiilor pentru mame

dragnea tariceanu

După o şedinţă care a durat mai bine de trei ore, liderii coaliţiei  au făcut precizări şi cu privire la anunţul plafonării indemnizaţiilor pentru mame. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a motivat decizia susţinând că există persoane care au venituri suplimentare integrate în calculul indemnizaţiilor şi pentru care nu se plătesc impozite.

"In momentul de fata se ia in calcul pentru calculul indemnizatiei salariul plus alte venituri. Alte venituri insemnand orice venit si, in acest fel, exista posibilitatea unor indemnizatii de crestere a copilului  cu niste cifre care sunt complet iesite din orice zona rezonabila. Ne-au informat ca au analizat, comparativ, care sunt valorile indemnizatiei in diferite tari europene (...) si vor decide o anumita plafonare. Cum e si normla, de fapt. Nu putem sa avem 20.000 de euro indemnizatie de crestere a copilului, chiar daca ne dorim. Trebuie sa ramanem intr-o zona in care bugetul sa sustina acest lucru. (...) Sunt venituri pentru care nu se platesc contributii la stat. Va dau un exemplu: daca realizez o tranzactie imobiliara, realizez venituri si intra in calculul pentru indemnizatia de crestere a copilului, ceea ce nu e normal", susţine Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu am discutat astazi acest subiect, iar in ceea ce priveste indemizatia, acum legea e clara: 85% din salariu sau venit. Nu cred ca vor sa modifice asta, dar vor sa specifice clar : “nu mai mult de”. A ramas ca vor discuta sa stabileasca care e plafonul.", a completat şi Liviu Dragnea.

Citeşte şi: PMP face LUMINĂ în scandalul fuziunii cu PNL. Anunţul OFICIAL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.