Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Rezervelor Federale ale SUA e invidios pe Mugur Isărescu: Românul are salariul mai mare

mugur isarescu

Ies la iveală noi amănunte incredibile despre salariul şefului BNR, Mugur Isărescu. Se pare că acesta are un salariu mai mare chiar şi decât cel al şefului Rezervelor Federale americane, dar şi decât a 13 omologi din ţări ai Uniunii Europene.

Citeşte şi: CNN a aflat ce ATENTATE erau planificate după teroarea din Franța

Mugur Isărescu, a obţinut, în 2015, un venit net lunar de aproximativ 16.000 de euro, compus din salariul standard de 13.000 de euro, la care se adaugă aproximativ 2,6 salarii lunare nete, reprezentând plăţi ocazionale şi participarea la profitul instituţiei, conform purtătorului de cuvânt al instituţiei. Agenția Națională de Integritate (ANI) îi contrazice pe Dan Suciu. Venitul din 2015 al guvernatorului a fost de 1.144.000 de lei, ceea ce în euro înseamnă, de fapt, 21.400 de euro lunar. Salariul lunar a lui Mugur Isărescu este dublu după datele BNR și triplu, după spusele ANI, față de cel câștigat de guvernatorul Băncii Bulgarieicare ar avea 7.857 de euro. Guvernatorul Ungariei, Gyorgy Matolcsi, ar câștiga lunar suma de 16.116 euro. Dar șeful băncii centrale românești primește, indiferent de sursa de referință, mai mult decât guvernatorii din următoarele state: Cehia – 190.390 euro, Croația – 46.800 euro, Cipru – 131.000 de euro, Estonia – 97.000 euro, Spania 174.700 euro, Letonia – 114.000 euro, Lituania – 88.000 euro, Luxemburg – 169.000 euro, Malta – 85.000 euro, Polonia – 94.000 euro, Slovenia – 120.000 euro.

Citeşte şi: Teoriștii au interzis vălul islamic: ISIS se teme de atentate la adresa propriilor şefi

Prin comparație, salariul guvernatorul Băncii Naționale a Angliei este de 83.000 euro pe lună (cel mai mare din Europa). Dar, la un salariu mediu în Regatul Unit de 2.093 de euro, rezultă că acesta primește lunar 41 de salarii medii. Dacă luăm în calcul informațiile oficiale ce ne-au fost puse la dispoziție de ANI, rezultă că și din acest punct de vedere Mugur Isărescu înregistrează cel mai bun raport venit/salariu mediu dintre guvernatorii statelor membre UE, anunţă romanialibera.ro.

Citeşte şi: Victor Ponta, criticat dur: 'Se agită ca o muscă zăpăcită'

Guvernatorul Mugur Isărescu câștigă mai mulți bani decât președintele Rezervei Federale din SUA. În anul 2014, agenția de presă Reuters scria că Ben Bernanke a câștigat în timpul unui discurs ținut la Abu Dhabi mai mulți bani decât a câștigat anul trecut ca șef la Rezervei Federale. “De pe urma discursului său la conferința sponsorizată de către Banca Națională din Abu Dhabi, Ben Bernanke, a încasat cel puțin 250.000 de dolari, mult mai mult comparativ cu salariul său de 199,700 euro”, a anunţat Reuters.

Citeşte şi: După Traian Băsescu, și tehnocrații sunt în război cu mămicile: 'Indemnizațiile sunt prea mari'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.