Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, audiere la DNA în dosarul 'instrumentat' de procurorul Moraru Iorga

facebook.com
Elena Udrea

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat vineri la DNA pentru a da declarații în dosarul care a fost la procurorul Moraru Iorga, informează B1 Tv. Precizăm că Mihaela Iorga a instrumentat dosarul Microsoft.

„Dosarul care a fost la dna procuror Iorga Moraru. E un dosar vechi, este celebrul dosar despre care dna Iorga Moraru a spus că a fost presată, că i s-a cerut să mă aresteze măcar pentru 24 de ore.”, a declarat Elena Udrea, la sediul DNA.

La începutul lunii iulie, procurorul Mihaela Moraru Iorga a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că a făcut presiuni pentru reţinerea Elenei Udrea, ”chiar şi pentru o noapte”, deşi nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului şi atunci ”totul era doar un circ mediatic”.

„În situaţia privind dosarul Elenei Udrea în care Parlamentul a da aviz pentru reţinere, nu şi pentru arestare şi în care am ieşit şi am spus clar la acel moment ca atât timp cât nu avem arestare, nu se impune reţinerea că ar însemna să facem doar un circ mediatic. Am închis telefonul, am luat măsura controlului judiciar pe cauţiune şi consider că a fost o măsura corectă având în vedere avizul Parlamentului. Nu mi-a spus în mod direct, pentru că nu procedează niciodată în mod direct. Sună, întrebă sau efectiv intervenea printr-un procuror şef adjunct care era coordonatorul secţiei a doua. Mi-a spus ca opinia conducerii este ca ar trebui reţinută pentru că există aviz de reţinere. A fost mesajul doamnei procuror şef . Chiar şi pentru pentru o noapte. Ceea ce mi s-a părut bizar. Şi este motivul pentru care în noaptea aia mi-am inchis telefonul”, a declarat procurorul Mihaela Moraru Iorga.

Ulterior, Laura Kovesi a respins acuzația: ”Nu am cerut niciodată procurorilor să dispună anumite măsuri sau soluţii. Niciodată, niciodată, nu doar de când sunt procuror şef DNA, ci şi când am fost procuror general, nu am cerut unui procuror să propună o arestare preventivă sau să dea o anumită soluţie într-un dosar. Dacă făceam aşa ceva, în cei 10 ani cred că aş fi avut plângeri la CSM”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.