Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan anunță o operaţiune comună între Turcia şi Iran împotriva rebelilor kurzi

reuters
Erdogan

O operaţiune comună între Turcia şi Iran împotriva rebelilor kurzi, ce dispun de baze în Irak, este "în continuare pe ordinea de zi", a declarat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care s-a întâlnit săptămâna trecută la Ankara cu şeful Statului Major al armatei iraniene, relatează AFP, potrivit agerpres.ro

"O operaţiune comună cu Iranul împotriva acestor organizaţii teroriste este în continuare pe ordinea de zi", a declarat preşedintele turc, făcând aluzie la Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi la Partidul pentru o viaţă liberă în Kurdistan (PJAK), un partid kurd iranian afiliat acestuia, ambele cu baze în Irak. 

Această problemă a fost discutată de şefii de stat major din Turcia şi Iran şi "am discutat mai pe larg cum ar trebui să se realizeze acest lucru", a afirmat Erdogan, citat de Reuters. 

Şeful Statului Major al armatei iraniene, Mohammad Bagheri, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în cursul unei vizite la Ankara pentru discuţii la cel mai înalt nivel, a relatat la vremea respectivă AFP. 

Cu ocazia vizitei sale la Ankara, generalul Bagheri s-a întâlnit de asemenea cu ministrul apărării turc, Nurretin Canikli, potrivit presei. 

Întâlnirile la acest nivel sunt "fără precedent", conform agenţiei de presă iraniene IRNA. 

Turcia şi Iranul susţin tabere adverse în Siria, pentru că Iranul, ca şi Rusia, este aliat al preşedintelui Bashar al-Assad, în timp ce Turcia susţine opoziţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.