Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar PNL: Bacşişul pe bon separat, măsură fără precedent în Europa

busoi

Obligaţia de a emite bon fiscal separat pentru bacşiş va aduce la buget sume neglijabile şi va complica activitatea multor întreprinderi mici şi mijlocii, care vor fi sufocate de birocraţia excesivă impusă de eliberarea a două bonuri fiscale în loc de unul singur, este de părere europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

Într-un comunicat de presă, Buşoi susţine că aceste măsuri sunt propuse de Guvern în condiţiile în care Uniunea Europeană are printre priorităţile sale susţinerea IMM-urilor.

"Măsura de a solicita comercianţilor se elibereze un bon fiscal, separat, pentru bacşiş, impusă de Guvernul Ponta prin Ordonanţă de Urgenţă, este fără precedent în ţările Uniunii Europene. Nu am întâlnit-o în nicio ţară europeană, aşa cum nu am văzut nicăieri în Europa echipe de la Fisc năvălind în restaurante cu maşini cu girofar, oprind activitatea, alungând clienţii, speriind puţinii turişti străini care mai vin în Romania", afirmă liberalul.

Buşoi consideră că modul de impunere a unei astfel de măsuri este "contraproductiv", întrucât "va agresa comercianţii şi va enerva clienţii".

În opinia sa, controalele ANAF trebuie să aibă "o anumită decenţă" şi această instituţie ar trebui să facă mai puţin spectacol şi să aibă mai multe rezultate.

"Îi recomand premierului Victor Ponta să se concentreze pe lupta împotriva marii evaziuni, care ar alimenta bugetul de stat cu sume semnificative şi, în paralel, să stimuleze activitatea micilor întreprinzători şi comercianţi, a IMM-urilor, precum şi a tuturor profesiilor liberale", a concluzionat Cristian Buşoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.