Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar: PNL practică un soi de şantaj la adresa lui Cioloş

dacian ciolos guvern

PNL i-a cerut premierului Dacian Cioloş să modifice printr-o Ordonanţă de Urgenţă legea alegerilor locale, astfel încât scrutinul din mai-iunie să se desfăşoare în două tururi, nu unul ca în prezent. Prim-ministrul a declarat însă că nu crede că este democratic ca Executivul să amendeze prin OUG o lege politică adoptată de Parlament. Ulterior, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat că nu se aştepta ca premierul să nu-şi asume această schimbare, având în vedere că era inclusă iniţial în programul de guvernare.

Chestionat pe acest subiect, europarlamentarul PPE Cristian Preda susține că premierul Dacian Cioloş are dreptate în disputa cu PNL privind alegerile locale.

"Dacian Cioloş are dreptate. Nu e nici democratic şi nu e nici posibil din punct de vedere constituţional, pentru că există o decizie a Curţii, care statuează clar că nu se pot face modificări ale sistemului electoral pe ultima sută de metri, în ultimul an înainte de ţinerea scrutinului", a declarat, la RFI, Cristian Preda.

Eurodeputatul consideră că PNL practică un "soi de şantaj" la adresa premierului Dacian Cioloş: "Sincer, nu mă aşteptam ca Partidul Naţional Liberal să încerce să folosească societatea sau strada, cum i se spune, împotriva Guvernului, pentru că tot PNL a susţinut Guvernul în numele străzii. E un joc politic, un soi de şantaj la adresa premierului Cioloş şi nu cred că era cazul ca aşa ceva să se întâmple în acest moment. Cred că e în interesul PNL să aibă o bună cooperare cu Guvernul (...). Sunt personal de părere că modul de scrutin majoritar în două tururi trebuie folosit".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.