Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evenimente dedicate lui Brâncuși la Săcele și Brașov, în weekend, în cadrul Turneului Național Imago Mundi 2017

brancusi

Asociația Culturală ISVOR anunță cel mai nou proiect al ansamblului Imago Mundi, 'Isvor. Constantin Brâncuși', care va fi prezentat în weekend la Centrul Multicultural și Educațional Săcele și la Universitatea Transilvania din Brașov.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis, joi, AGERPRES, proiectul "Isvor. Constantin Brâncuși" este dedicat marelui sculptor român, din a cărui viață și operă este inspirat. Este o reinterpretare — vizuală și sonoră — a lumii lui Brâncuși: de la cea gorjeană, unde s-a născut și format spiritual, la cea pariziană, care l-a desăvârșit artistic și cultural.

Citeşte şi: Maria Gheorghiu a lansat albumul 'Câmp de lavandă', al zecelea din cariera sa muzicală

Lucrările ce alcătuiesc programul muzical sunt inspirate de muzica tradițională oltenească: muzica Mariei Tănase (poate cea mai importantă voce pentru muzica tradițională românească, dar și una dintre marile iubiri ale lui Brâncuși); muzica lui Erik Satie (compozitor francez, precursor al minimalismului, suprarealismului, muzicii repetitive sau al "theatre de l'absurde", interesat de muzica lăutarilor români și bun prieten cu sculptorul român); sau, pur și simplu, lucrări inspirate din opera lui Constantin Brâncuși: 'Muza adormită', 'Pasărea măiastră', 'Cumințenia Pământului', 'Masa tăcerii', 'Coloana infinită', se arată în comunicat.

Programul muzical este dublat de proiecții foto/video, o instalație în mișcare ce comentează vizual — și completează scenografic — universul sonor imaginat în spiritul și onoarea operei brâncușiene.

Biletele pentru concertul de sâmbătă, cu prețul de 10 lei, au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Centrului Multicultural și Educațional Săcele. Intrarea la concertul de duminică este liberă, în limita locurilor disponibile, precizează organizatorii.

Turneul Național Imago Mundi 2017, ce se desfășoară în perioada 14 octombrie — 2 noiembrie, cuprinde 10 orașe — București, Săcele, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Câmpina, Deva, Sibiu, Alba Iulia.

Turneul este un proiect cultural organizat de Asociația Culturală ISVOR și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Citeşte şi: Expoziţia 'Familia regală a României pe frontul Marelui Război', la Muzeul Cotroceni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.