Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eventuale alegeri anticipate în Rep. Moldova ar duce la o schimbare de direcţie

moldova ucraina

Organizarea de alegeri anticipate în Republica Moldova nu ar fi o soluţie, declară senatorul PSD, Titus Corlăţean, fost ministru de Externe. În opinia sa, un scrutin înainte de termen, cum cer protestatarii, ar pune probabil sub semnul întrebării Acordul de Asociere cu UE.

Titus Corlăţean consideră că "Guvernul de la Chişinău nu are o sarcină deloc simplă, pentru că sunt chestiuni care s-au întâmplat anterior, apropo de povestea cu dispariţia miliardului şi modul în care funcţionează sistemul judiciar, dar pe de altă parte sunt chestiunile economice, sociale şi în special, necesitatea unui sprijin financiar. Or din punctul ăsta de vedere, ultimul lucru de care Republica Moldova, care este un partener asociat la UE, îşi doreşte o viitoare aderare, ultimul lucru de care are nevoie este instabilitatea şi mişcări eventual chiar mai puţin paşnice în stradă".

"Eu privesc cu profundă preocupare, pentru că ceea ce părea la început o mişcare pur civică şi care avea motivaţie legată de combaterea corupţiei, legată de sancţionarea celor care au făcut dispărut acest miliard din vistieria Republicii Moldova se transformă iată într-o mişcare, aş spune, confiscată politic, dacă ar fi să mă refer doar la partidele din Opoziţie, care niciodată n-au ascuns faptul că au orientare spre Rusia. Tentaţie de a genera instabilitate, răsturnarea Guvernului sunt lucruri extrem de periculoase, văzând şi fotografia mai largă a regiunii şi România împreună cu partenerii europeni ar trebui să spună foarte clar că nu este nevoie de instabilitate în Republica Moldova, mai ales în aceste momente", spune la RFI senatorul PSD.

Titus Corlăţean crede că eventuale alegeri anticipate în Republica Moldova nu ar fi o soluţie: "Ce ar rezolva alegerile anticipate, alegeri după alegeri? Un Guvern odată ce a obţinut prin partidele din coaliţie un vot şi o învestitură a Parlamentului, există o majoritate în Parlament şi există un mandat de încă cel puţin trei ani. Este nevoie ca acest Guvern să aibă răgazul să-şi facă datoria, să pună în practică o agendă care este una ambiţioasă, o agendă de reforme care trebuie pusă în practică, dar şi o agendă de a pune practică Acordul de Asociere, Acordul de Liber Schimb. La şedinţa de Guvern comună recentă între guvernele român şi cel din Republica Moldova, ascultam cu mare atenţie prezentarea colegilor moldoveni, cam 25% ni s-a spus din Acordul de Asociere, din Acordul de Liber Schimb au fost puse în practică, deci este de muncă şi lucrurile astea pot produce efecte şi vor produce efecte benefice pentru societatea moldoveană. Deci este clar că e nevoie de stabilitate. Alegerile anticipate nu sunt o soluţie, ele nu pot în ultimă instanţă decât genera o bulversare în societate, o schimbare de orientare, de direcţie şi probabil punerea sub semnul întrebării a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, ceea ce ar fi foarte grav".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.