Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Există viață după PSD? Visele lui Zgonea pentru o nouă carieră (Zvon)

zgonea

A fost acuzat că a  adus  prejudicii grave  propriului partid. Unii foști  colegi de partid  l-au acuzat că a făcut jocurile DNA. Alții l-au bănuit   sau au sugerat că ar  fi agent  acoperit al vreunui  serviciu de informații. Conducerea lărgită a PSD nu l-a iertat pentru afrontul  adus  numărului unu  în  partid și a  dispus  excluderea numărului doi din  rândurile formațiunii. Toată lumea  se  întreabă însă ce  a avut de  câștigat  Valeriu Zgonea prin atacul  său la adresa lui Liviu Dragnea și ce planuri  are  după ce  a fost  dat afară din partid.

Imediat  după ce soarta lui Zgonea în PSD a fost  pecetluită și se știa clar ce va urma la  ultimul CEX,  printre social-democrați a a circulat întrebarea: de ce a avut acea ieșire publică de tip kamikaze care a echivalat cu condamnarea carierei sale politice? Pentru  liderii cu greutate  din PSD este  clar că  ideea  creării unui  nou partid  politic de către  fostul număr  doi nu are nici o șană de succes. Exemplul  fostului lider al PSD, Mircea Geoană cu al său PSRO  care se   zbate în marja de eroare a sondajelor, este cel  mai elocvent.

Doar dacă Zgonea nu mai țintește de fapt să-și continue cariera  în politică. În PSD a început  să circule  varinta unei alternative mai ispititoare pentru (încă) actualul  șef al Camerei Deputaților:  aceea a  unei  cariere în mediul diplomatic  cu binecuvântarea Cotroceniului.  Desele vizite în afară efectuate  de  Valeriu Zgonea în  calitate de președinte  al Camerei, relațiile excelente  întreținute cu  diverși oficiali americani de peste  ocean, dar mai ales cu  reprezentanți ai Ambasadei SUA la  București, precum  Dean Thompson, însărcinatul   cu afaceri, discursul său  în favoarea acțiunilor DNA și a luptei  anti-corupție menit să-l promoveze în haina de politician  european, mai degrabă decât dâmbovițean, nu au  trecut neobservate  în PSD.

Tocmai de aceea în partid se  consideră că singura  soluție pentru Zgonea în momentul actual o constituie un stagiu pe afară, în postura de ambasador, până va trece amintirea  episodului excluderii sale din PSD și va putea să-și relanseze mai târziu  cariera în politică.

Săptămâna viitoare ar trebui să se finalizeze și procedura de revocare din funcție a  șefului Camerei. PSD a dat deja semnalul mobilizării propriilor parlamentari care  vor  lăsa activitatea de campanie pentru locale pentru a desăvârși voința  conducerii: un Zgonea redus la stadiul de simplu  deputat independent, fără nici  o pârghie și influență politică, dar cu o imagine  bună în ochii partenerilor externi și posibil,  ai președintelui Klaus Iohannis, cel care poate  să-i ofere acestuia colacul de salvare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.