Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explozia de lângă Damasc, provocată de bombardamente israeliene. Tel Avivul NU comentează

anadolu
avioane, turcia

O lovitură aeriană israeliană a vizat joi un depozit de arme operat de gruparea şiită libaneză Hezbollah lângă aeroportul capitalei siriene Damasc, unde sunt livrate cu regularitate arme de la Teheran cu avioane cargou comerciale şi militare, a declarat o sursă din serviciile secrete ale unei ţări din regiune, citată de Reuters, potrivit agerpres.

În depozit se afla o cantitate semnificativă de arme pe care Iranul, un aliat regional major al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, le trimite constant pe calea aerului, a spus această sursă care a solicitat anonimatul, fără a oferi detalii suplimentare. Potrivit acestei surse, majoritatea armelor din acest depozit sunt furnizate unui număr de miliţii susţinute de Iran şi conduse de Hezbollah, care au mii de luptători angajaţi în unele dintre cele mai dure fronturi împotriva rebelilor sirieni.

ALERTĂ în Siria: Explozie PUTERNICĂ, urmată de incendiu în apropiere de aeroportul din Damasc VIDEO

La rândul ei, televiziunea Hezbollahului libanez, un aliat al regimului sirian, a declarat că explozia care a avut loc lângă aeroportul din Damasc este "probabil" rezultatul unui raid aerian israelian vizând depozite de combustibil. "Corespondentul Al-Manar a anunţat că o explozie a avut loc joi în zori în depozitele de combustibil din apropierea aeroportului internaţional din Damasc şi că este probabil rezultat unei lovituri aeriene israeliene", potrivit site-ului canalului de televiziune al mişcării şiite libaneze, citat de AFP.

Armata israeliană a refuzat să confirme dacă explozia de joi dimineaţa a fost provocată de bombardamentele sale. 'Îmi pare rău, nu putem comenta aceste informaţii', a declarat pentru EFE o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.