Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fals comisar european, trimis în judecată pentru înșelăciune

justitie

Procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au trimis-o în judecata pe Andreea Lorena Plesea, acuzata ca s-a dat drept comisar european si a obtinut bani si obiecte de lux de la oameni de afaceri, în schimbul promisiunii ca îi va ajuta la obtinerea de finantare pentru diverse proiecte.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Andreea Lorena Plesea este acuzata de savârsirea a sapte infractiuni de înselaciune, uz de fals si fals în înscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii sustin ca, în cursul anilor 2011-2013, Andreea Lorena Plesea a creat persoanelor înselate aparenta unei persoane influente, cu relatii si conexiuni în lumea politica, pe care se putea baza în demararea diverselor proiecte sau afaceri.

Mai mult, ea se prezenta ca fiind angajata a Comisiei Europene la Bruxelles sau chiar comisar european, pentru a crea aceeasi impresie de persoana importanta, care are sustinere în demararea si desfasurarea unor proiecte de anvergura.

Folosindu-se de aceste calitati, Andreea Lorena Plesea a pus la cale un mecanism infractional menit sa îi asigure importante sume de bani pentru uzul personal, prezentând mai multor oameni de afaceri posibilitatea implicarii într-un proiect cu fonduri europene ce viza reciclarea deseurilor în mai multe localitati din tara, proiect care în realitate nu a existat.

În acest scop, ea a întocmit în fals mai multe documente din care rezulta demararea proiectului în doua municipii resedinta de judet sau efectuarea de plati în cadrul proiectului pe care le-a prezentat persoanelor vatamate pentru a le determina sa contribuie financiar în cadrul proiectului.

De asemenea, Andreea Lorena Plesea a organizat întâlniri cu reprezentantii autoritatilor locale, unde a discutat despre proiectul pe care l-ar avea în desfasurare.

Astfel, în cursul anului 2011, pretinzând ca este angajata a Comisiei Europene, Andreea Lorena Plesea a indus în eroare o firma cu prilejul încheierii a doua contracte de asociere în participatiune, unul având ca obiect achizitionarea si vânzarea de aparate de reciclare 'outdoor' catre doua primarii de municipii resedinta de judet, iar cel de-al doilea având ca obiect obtinerea unor contracte de concesiune a trei gropi de gunoi situate pe teritoriul României.

Folosindu-se de aceeasi calitate, în cursul anului 2011, Andreea Lorena Plesea a indus în eroare o alta firma cu prilejul încheierii unui contract de împrumut pentru suma de 15.000 euro, bani care urmau a fi folositi în scopul unor deplasari la Bruxelles si a întocmirii unor studii de fezabilitate, demersuri necesare încheierii ulterioare a contractelor de finantare, precum si a unui contract de lucrari, având ca obiect executarea unor lucrari de constructii necesare în vederea amplasarii automatelor care fac obiectul programului de reciclare a PET-urilor, dozelor si sticlei.

Anchetatorii sustin ca ea a prezentat o adresa falsa, prin care se comunica aprobarea proiectului întocmit în cadrul programului 'Automate de colectare selectiva a deseurilor (PET-uri, doze, sticla, hârtie, carton) outdoor', precum si finantarea acestuia cu suma de 300 milioane euro, necesara amplasarii automatelor în 1.300 de locatii.

Totodata, în vara anului 2012, Andreea Lorena Plesea a indus în eroare o persoana, de la care a obtinut suma de 4.000 euro, reprezentând valoarea unui studiu de fezabilitate întocmit la Bruxelles necesar construirii unui complex turistic în Eforie Sud.

În cursul anului 2013, Plesea a indus în eroare o alta persoana, cu prilejul încheierii un contract de asociere în participatiune, în valoare de 100.000 euro, precum si a doua contracte de împrumut în valoare de 250.000 euro, având ca obiect amplasarea a 1.500 automate de colectare selectiva outdoor.

Dosarul se va judeca la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.