Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă la ICR. Directorul instituţiei, nevoit să-şi ceară scuze

boroianu

În perioada 23-28 septembrie, trei scriitori români urmau să ajungă la New York, la o serie de manifestări culturale. Liviu Ioan Stoiciu, Radu Ţuculescu şi Alexandru Petria au fost invitaţi în SUA, încă din iarnă, de către Doina Uricariu, directoarea filialei americane a Institutului Cultural Român, însă acţiunea a fost anulată în ultimul moment, din lipsă de fonduri.

Potrivit informaţiilor obţinute de stiripesurse.ro, vina îi aparţine directoarei filialei ICR New York, Doina Uricariu. Aceasta ar fi omis să solicite la timp fondurile necesare. O eroare umană, spune Radu Boroianu, directorul ICR, însă "nu e neaparat un element care să umbrească ce fac colegii din reprezentanţă". Şeful instituţiei care se ocupă de promovarea culturii româneşti în lume a fost nevoit să-şi ceară scuze, după ce scriitorii au cheltuit sume importante pentru pregătirile necesare deplasării în SUA.

"A fost  o necorelare a conducerii reprezentanţei de la New York. În numele Institutului Cultural Român mi-am cerut scuze faţă de scriitori. Sperăm că în timp asemenea evenimente să nu mai aibă loc. Nu sunt neaparat caracteristice instituţiei. Vom căuta într-un viitor mult mai previzibil să fim pregătiţi pentru a face tot ceea ce ne propunem, nu să ajungem în situaţii limită, în care ne trezim în preajma evenimentului că nu avem sumele necesare pentru îndeplinirea lui. E un moment regretabil. Mi-am cerut scuze în numele instituţiei faţă de cei trei scriitori şi am înţelegerea lor că vom găsi căile să reparăm", a declarat Radu Boroianu, pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.