Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania înregistrează o creştere semnificativă de cereri de cetăţenie din SUA după alegerea lui Trump

germania

Consulatele Germaniei de pe teritoriul SUA au înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cereri de acordare a cetăţeniei germane începând din noiembrie 2016, după alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, a comunicat joi guvernul de la Berlin, răspunzând unei interpelări oficiale din partea formaţiunii Verzilor, transmite Reuters. Statistica generală pentru anul în curs, privind inclusiv cererile depuse de cetăţeni americani care trăiesc deja în Germania, va fi cunoscută însă de-abia în vara lui 2018.

În cerere nu este întrebat motivul pentru care solicitantul vrea să devină cetăţean german, aşa încât motivele acestei creşteri nu pot fi cunoscute cu certitudine. Cu toate acestea, numărul cererilor din partea germanilor cărora li s-a retras cetăţenia în timpul regimului nazist, dar şi a descendenţilor lor are o tendinţă puternic crescătoare după scrutinul prezidenţial american din noiembrie. Numărul acestor cereri a crescut de la 92 în octombrie 2016 la 124 în noiembrie acelaşi an, iar ulterior la 144 în decembrie şi 159 în ianuarie 2017. Cel puţin 100 de persoane care trăiesc în SUA au depus astfel de cereri în fiecare lună până în iunie.

Date provenite de la Ministerul federal de Externe arată că 1.190 astfel de persoane au solicitat cetăţenie în primele opt luni ale lui 2017, comparativ cu 792 în întregul an anterior. Concomitent, Germania cunoaşte şi o creştere a numărului britanicilor care solicită cetăţenie germană, după referendumul din iunie 2016 care a decis ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, conform Agerpres. Potrivit Oficiului federal de statistică, 110.400 de străini au primit cetăţenia germană anul trecut, cu 2,9% mai mulţi decât în anul precedent, o creştere datorată în special britanicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.