Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania pledează pentru adoptarea unei legislații europene comune privind azilul

Wolfgang Schauble

Ministrul de finante german Wolfgang Schaeuble a îndemnat statele Uniunii Europene sa instituie rapid o legislatie europeana comuna în materie de azil, necesara si urgenta în contextul gravei crizei a refugiatilor cu care se confrunta în prezent, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

'Avem nevoie de o legislatie europeana a azilului si de o politica europeana privind azilul, iar asta repede!', a declarat Schaeuble, într-un interviu aparut în editia de vineri a cotidianului Die Welt.

Aceasta legislatie ar trebuie sa fie 'mai degraba o chestiune de luni decât de ani, dar, din nou, mai întâi trebuie sa aducem Europa sub control în acest moment', a continuat el, mentionând ca o astfel de legislatie nu ar necesita niciun fel de modificare a tratatelor UE.

Desi statele comunitare au convenit în 1999 asupra crearii unui Sistem european comun de azil, iar de atunci au existat tentative de armonizare a legislatiilor nationale, se mentin diferente mari între ele în probleme precum recunoasterea refugiatilor sau conditiile de primire.

Germania este pregatita sa predea prerogativele nationale privind politica de azil, a indicat Schaeuble, considerând ca si Franta este dispusa sa faca acest lucru si aratându-se optimist ca Italia si chiar Grecia vor putea fi câstigate de partea ideii.

Potrivit lui Wolfgang Schaeuble, va fi necesar sa se discute de asemenea cu statele est-europene din UE. 'Nu trebuie doar sa punem mereu Ungaria la colt. Ungaria trebuie sa reziste presiunii la frontierele externe ale sistemului Schengen', a apreciat el, în context.

În opinia ministrului german, Europa trebuie sa transmita un semnal clar ca reuseste sa controleze accesul în interiorul granitelor sale, 'însa o Europa plina de garduri este de neconceput', iar, ca regiune prospera, Europa are datoria de a ajuta populatia saraca si persecutata a lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.