Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul dă o veste uriașă agricultorilor/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
sorin grindeanu

Ședința de Guvern din data de 2 martie a adus vești bune pentru cei care se ocupă de agricultură. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a informat că încă din data de 23 februarie a început acordarea subvențiilor în agricultură, în așa fel încât în momentul în care încep lucrările agricole cei din acest domeniu să aibă deja banii.

ALERTĂ - Parlamentul European cere REINTRODUCEREA de VIZE pentru cetăţenii americani

"Am înscris în bugetul Ministerului Agriculturii suma necesară pentru acordarea tuturor subvenţiilor pentru fermieri. Ne-am organizat eliminând rămânerile în urmă privind controlul în termen. Am operaţionalizat sistemul de prelucrare şi procesare a datelor, am transferat la timp sumele de la Ministerul Finanţelor în contul APIA printr-o colaborare perfectă între cele două ministere. (...) Aşa se face că, pentru prima dată în România, acordăm subvenţiile începând cu data de 23 februarie anul acesta. (...) La această dată s-au procesat acte pentru 481.814 fermieri, ceea ce reprezintă 71%, cu o sumă totală de 48.138.374 euro", a declarat Daea, la începutul şedinţei de Guvern. 

El a precizat că pe 10 martie începe şi acordarea subvenţiilor pentru zootehnie. 

"Anul trecut, aceste subvenţii s-au dat în iunie, iulie. Anul acesta fermierii iau banii când lucrările se execută în câmp. E un respect al nostru faţă de efortul fermierilor şi este un angajament politic pe care ni l-am asumat şi pe care îl ducem la îndeplinire", a adăugat ministrul. 

Demnitarul a precizat că ministerul pregăteşte şi plata subvenţiilor pentru anul agricol 2017. 

"Pregătim anul de plată 2017 pentru că în agricultură anii agricoli nu se suprapun cu anii calendaristici. Am luat toate măsurile organizatorice, măsurile tehnice de raţionalizare a efortului uman în aşa fel încât în data de 1 martie au început depunerile de cereri, iar azi, la această oră, prin datele pe care noi le procesăm, în România s-au depus 6.020 de cereri, faţă de 2.490 cereri, anul trecut", a spus Petre Daea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.