Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și în Spania e ca la noi: Procurorul General îl amenință cu ÎNCHISOAREA pe premierul Cataloniei

ibtimes.co.uk
protest catalonia

Premierul separatist al provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a fost ameninţat pentru prima dată cu închisoarea de un reprezentant al autorităţilor de la Madrid. Procurorul general al Spaniei, Jose Manuel Maza, a declarat luni, într-un interviu pentru postul de radio Onda Cero, preluat de Reuters, că posibilitatea unei condamnări penale a lui Puigdemont rămâne deschisă.

Potrivit magistratului, printre acuzaţiile care i-ar putea fi aduse liderului separatist se numără deturnarea de fonduri publice, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire incredibilă! Fiica ministrului Petre Daea le-a cerut bani colegilor ca să plece la mare

Puigdemont a reafirmat public că referendumul pentru independenţa Cataloniei va avea loc la 1 octombrie, în ciuda avertismentelor repetate din partea guvernului Spaniei şi a unor decizii judecătoreşti împotriva consultării populare. "Confirm că vor fi urne şi buletine de vot, precum şi ceva chiar mai important pentru desfăşurarea unui referendum: votanţi", a declarat el postului de radio France Inter.

Poliţia spaniolă a anunţat luni că a convocat 17 persoane suspectate că au dezvoltat site-uri web cu informaţii despre desfăşurarea referendumului declarat ilegal de Curtea Constituţională. Poliţiştii au început de mai mult de o săptămână ia măsuri împotriva separatiştilor; printre altele, forţele de ordine au confiscat câteva milioane de buletine de vot şi au arestat 14 înalţi funcţionari implicaţi în organizarea votării.

Citește și: Lovitură dură încasată de un fost ministru! A fost condamnat la ÎNCHISOARE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.