Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ilie Năstase, TERFELIT de cel care i-a dedicat o carte: 'Un CLOVN slobod la gură'

Inquam Photos / George Calin
Ilie Năstase Fed Cup

Editorialistul Richard Evans i-a făcut o descriere completă lui Ilie Năstase, cel căruia i-a și dedicat o carte. Fostul mare tenismen riscă suspendarea pe viaţă din tenis, după ce le-a înjurat pe britanice la meciul de Fed Cup.

Într-un editorial scris aici, Richard Evans şi-a expus părerile despre bunul său prieten, Ilie Năstase, oferind un portret asupra caracterului acestuia, anunță Adevărul.

Citește și: Dezvăluire ŞOCANTĂ a mamei bătăușei din Oradea: A fost INTERNATĂ de nenumărate ori, nu este o boală ușoară

"Îl cunosc pe Năstase de 47 de ani şi am văzut tot ce era de văzut despre el. Dacă îi iau apărarea? Bineînţeles că nu. Dacă îl înţeleg? Nu în totalitate.

Pentru ca cineva să-l înţeleagă pe acest clovn complex – chiar e un clovn şi unul foarte bun – ai nevoie de studii superioare în psihologie. Dar şi o astfel de pregătire ar putea fi insuficientă.

Citește și: Cum a protejat SPP reuniunea din Sufrageria lui Oprea

Am publicat o carte despre omul care, inevitabil, e poreclit "Nasty“ și asta e ce am scris în prima pagină: "Asta e povestea unui om haios, cu multe defecte, un atlet de elită, un om născut să facă spectacol. Dar aceasta nu e o descriere suficientă pentru Ilie Năstase, unul dintre cele mai excentrice personaje care au apărut în lumea sportului. Când sângele său balcanic fierbe din cauza fricii, a furiei sau a indignării, emoţiile erup cu o intensitate de neînţeles pentru cei mai mulţi oameni. Ruşinaţi şi şocaţi, ne dăm la o parte din calea lui şi ne uităm în altă parte…

Există mereu o graniţă pe care nu o poţi depăşi, atunci când te afli în faţa publicului. Năstase n-a înţeles niciodată acest lucru. Era capabil de a spune nişte lucruri de neiertat. Odată, pe când juca la World Team Tennis, s-a apropiat de proprietarul echipei adverse, care stătea pe marginea terenului, şi i-a zis că i-ar face ceva prietenei acestuia, folosindu-şi racheta pentru a-şi ilustra intenţia.

Citește și: Cum a ajuns un șef SIPA la SIE. Implicații în Sistem

Năstase n-a fost niciodată în stare să-şi gestioneze emoţiile şi, de aceea, chiar dacă a fost un geniu al tenisului, a câştigat doar două trofee de Mare Şlem. De multe ori, ceva a fiert în interiorul său şi vulgaritatea a erupt.

Mă tem că nu va exista vreo revenire pentru Năstase după acest ultim episod murdar. Doar dacă Simona Halep îşi foloseşte influenţa, ea fiind singura mare stea din tenisul românesc, şi cere în mod explicit revenirea lui Năstase, acesta va mai fi căpitanul nejucător al României.

Citește și: PRO TV trebuie să-i plătească DESPĂGUBIRI unei profesoare: Postul a difuzat imagini cu ea în timpul unui act sexual / VIDEO 18+

Personal însă, eu cred că e timpul ca Năstase să se retragă. E incredibil că vârsta nu i-a potolit furia şi cel mai bine ar fi să nu-i mai vedem crizele de nervi. Eu prefer să trăiesc cu amintirea acelui om generos şi amuzant, decât să am în faţa ochilor acel individ slobod la gură.", a spus Richard Evans.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.