Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întregul guvern are același obiectiv cu privire la Brexit, anunță Theresa May

reuters
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a asigurat luni că întregul său guvern are unul şi acelaşi obiectiv - sa părăsească Uniunea Europeană într-o manieră ordonată şi treptată, într-o reacţie la afirmaţii făcute anterior de ministrul său de externe Boris Johnson, potrivit AFP, scrie agerpres.ro

În cadrul guvernului britanic, condus de o singură persoană, "toţi avem aceeaşi destinaţie având în vedere obiectivul de a obţine un bun acord de ieşire cu Uniunea Europeana", a spus May la o conferinţă de presă la Ottawa. 

Într-un editorial în Daily Telegraph, Boris Johnson a pledat pentru o ruptură clară de UE în cursul ieşirii oficiale din Uniune în martie 2019 mai degrabă decât pentru o tranziţie lină susţinută de premier. 

"Parteneriatul strategic şi solid pe care dorim să-l construim cu Uniunea Europeană este nu numai în interesul Marii Britanii, ci şi în interesul celorlalţi 27 de membri ai Uniunii Europene, şi lucrăm la aceasta", a afirmat şef guvernului britanic în finalul întâlnirii cu omologul său canadian Justin Trudeau. 

Principalele linii ale Brexitului au fost expuse în ianuarie şi mai detaliat în scrisori adresate oficialilor UE, a subliniat Theresa May. 

Vineri, la Florenţa, în Italia, în următorul său mare discurs despre Brexit, premierul britanic va pleda pentru repunerea negocierilor pe un făgaş normal. "Negocierile se derulează într-un spirit constructiv şi pozitiv şi am făcut progrese în domeniile abordate până acum", va sublinia ea în discurs. 

În fine, premierul Theresa May a negat că schimbările făcute în cadrul echipei mandatate cu negocierile privind Brexitul, care a fost condusă până acum de Oliver Robbins, ar fi însemnat o schimbare de curs. 

Dimpotrivă, a spus ea, "aceasta este un semn că negocierile intră într-o fază mai intensă şi mai precisă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.