Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis o aşteaptă pe Kovesi la discuţii: 'Nu am stilul să chem oamenii la raport'/ VIDEO

kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis comentează situaţia în care se află şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, după acuzaţiile lansate de Sebastian Ghiţă, cu privire la măsluirea unui raport de plagiat care viza lucrarea de doctorat a procuroarei. Şeful statului afirmă că o aşteaptă pe Kovesi la discuţii, dacă aceasta va dori.

"Nu am vorbit încă cu doamna Kovesi. Dacă va dori să vină să-mi prezinte punctul domniei sale de vedere, sunt deschis pentru o discuţie. Nu am stilul să chem oamenii la raport. Asta e din altă perioadă. Eu lucrez instituţional, cu instituţiile statului. Când au o problemă se anunţă la mine şi avem o discuţie care, de regulă, este şi clarificatoare şi rezolvatoare", a declarat preşedintele.

Vezi şi: ULTIMA ORĂ: Iohannis îl vrea premier pe Cioloş şi după alegeri. Condiţia preşedintelui

Pe de altă parte, Iohannis consideră că atacurile la justiţie venite din partea unor politicieni trebuie sancţionate de electorat, făcând referire inclusiv la fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Este interesantă această conjuctură în care unii politicieni, unii dintre ei care au avut cele mai înalte funcţii în stat, au impresia că mesaje anti-justiţie sunt bune pentru campania electorală. Eu îmi doresc foarte mult ca alegătorii să dovedească că mesajele anti-justiţie sunt cea mai proastă cale. Eu sunt convins că România este ţara care va reuşi să scape de corupţie şi va avea o justiţie întărită. Dar se vede că acum, în pregătirea campaniei, sunt politicieni care mizează, din păcate, şi sper să fie sancţionaţi de electorat, pe un discurs anti-justiţie. Instituţiile sunt suficient de puternice, dar eu sper să fie şi alegătorul convins că nu acest mesaj anti-justiţie duce România mai departe, ci este un mesaj retrograd care ne duce într-o zonă în care nu dorim să ne ducem", a mai precizat Klaus Iohannis.

Vezi şi: Iohannis, prima reacție în cazul Vasile Blaga: M-a sunat și mi-a spus că merge la DNA / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.