Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză: Boris Nemțov a fost ucis pentru că avea dovezi că soldații ruși erau în Ucraina

nemtov

Boris Nemţov, asasinat vineri la Moscova, a adunat 'dovezi' privind prezenţa de soldaţi ruşi în Ucraina, dovezi pe care era pe punctul de a le publica, a afirmat luni Ilia Iaşin, unul dintre prietenii opozantului rus, informează AFP.

'Nemţov avea dovezi. El spunea că se află în contact, la Ivanovo, Iaroslav şi alte oraşe, cu apropiaţi ai soldaţilor ruşi ucişi' în Ucraina, a declarat Iaşin pentru AFP, exprimându-şi temerea că acum aceste dovezi nu vor fi făcute niciodată publice.

Ilia Iaşin conduce mişcarea de opoziţie Solidarnost şi era unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Nemţov.

'Nu ştiu cum a obţinut el aceste informaţii. Anchetatorii au descins la el acasă la două ore după asasinarea sa, apoi la biroul lui, a doua zi. Ei au luat documente, iar locaţiile sunt acum blocate', a precizat Iaşin pentru AFP.

Aceste informaţii urmau să fie adunate într-un 'raport intitulat 'Putin şi războiul'' şi care era pe punctul de a fi publicat, le-a dezvăluit Nemţov jurnaliştilor, cu două zile înainte de asasinarea sa, a precizat Iaşin.

'Cred că dacă Boris Nemţov ar fi finalizat acest raport, ar fi făcut senzaţie', a declarat anterior Iaşin la postul de televiziune Dojd. 'Însă nu pot să afirm că uciderea lui este legată în mod precis de această afacere. Mi se pare totuşi că aceasta este o informaţie importantă, căreia trebuie să i se acorde atenţie în timpul anchetei', a spus Iaşin.

Boris Nemţov a publicat în trecut mai multe rapoarte, inclusiv unul cu privire la actele de corupţie din timpul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, din 2014.

Puţine informaţii s-au scurs în ceea ce priveşte ancheta declanşată după asasinarea prin împuşcare a lui Boris Nemţov, în noaptea de vineri spre sâmbătă, nu departe de Kremlin, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.