Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irina Begu s-a calificat în semifinale la Istanbul

Inquam Photos / George Calin
Irina Begu Fed Cup

Irina Begu, a treia favorită, s-a calificat cu destule emoții în semifinalele turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, după ce a dispus de turcoaica Bașak Eraydin în trei seturi, cu 2-6, 7-6 (5), 6-1.

Begu (26 ani), numărul 33 mondial, a obținut victoria la capătul unui meci maraton de două ore și 45 de minute, în fața unei adversare modeste, Eraydin (22 ani), venită din calificări, ocupând doar locul 257 în ierarhia WTA.

Irina Begu, care a făcut multe greșeli simple în acest meci și care în mai multe rânduri a fost deranjată de gălăgioșii suporteri turci, a fost dominată clar în primul set, adjudecat de Eraydin cu 6-2. Românca a avut inițiativa în setul al doilea, în care a condus cu 2-0 și 3-1, însă turcoaica a revenit și a egalat, după un break. A fost doar primul dintr-un șir de șapte break-uri consecutive, care au dus jocul în tie-break. Begu a condus cu 2-0, 3-1 și 5-3, dar a fost egalată, 5-5, reușind apoi să obțină punctele victoriei în actul secund (7-5).

În decisiv, românca a început bine, desprinzându-se la 2-0, apoi Eraydin a reușit un contra-break, după care Begu nu i-a mai lăsat nicio șansă adversarei, câștigând setul cu 6-1. Begu a comis 6 duble greșeli în acest meci, iar adversara a făcut 8.

Irina Begu și-a asigurat un cec de 11.500 dolari și 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe câștigătoarea duelului dintre Jana Cepelova (Slovacia, 23 ani, 97 WTA) și Daiana Iastremska (Ucraina, 16 ani, 420 WTA), conform Agerpres. Tot vineri, Sorana Cîrstea, cap de serie numărul cinci, va juca în sferturi cu principala favorită, Elina Svitolina (Ucraina).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.