Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia LOVITĂ de un nou cutremur

cutremur

Un nou cutremur de pământ a fost resimţit la Tokyo în dimineaţa zilei de miercuri, al treilea survenit în ultimele patru zile, fără a produce victime sau pagube materiale, informează agenţia France Presse (AFP), citată de agerpres.ro

Cu o magnitudine de 5 grade, cutremurul a lovit capitala şi o parte din estul Japoniei, miercuri, la ora locală 07:25 (22:25 GMT, marţi), a informat US Geological Survey (USGS). Acest seism a survenit după un altul cu magnitudinea 4,8 grade, care s-a produs marţi şi încă unul, de 5 grade, produs duminică.

Prognoza METEO în România: Cum va fi vremea în următoarele trei zile


Acest seism a avut loc la aproximativ 44 de kilometri adâncime în zona prefecturii Ibaraki, la est de Tokyo. Nu a fost raportat nici un risc de tsunami, precizează AFP. 

Japonia, situată la intersecţia a patru placi tectonice, se confruntă anual cu peste 20 la sută dintre cele mai mari evenimente seismice din lume. În această ţară s-au produs în aprilie anul acesta o serie de cutremure puternice în regiunea Kumamoto (sud-vest), soldate cu 60 de decese.

Legea pensiilor speciale, pe masa CCR


În memoria colectivă din Japonia rămâne pregnant dezastrul din 11 martie 2011, în care un seism cu magnitudinea de 9,0 grade, cu epicentrul în regiunea Tohoku din Oceanul Pacific, urmat de un tsunami devastator pentru zonele de coastă, s-a soldat cu 18.500 de decese şi ciu un accident nuclear la centrala atomo-electrică de la Fukushima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.