Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia reacționează după ce Rusia a pus rachete în Kurile: Ce a făcut Tokyo

japonia armata

Japonia a protestat faţă de recenta desfăşurare de către Moscova a unor sisteme de rachete în insulele Kurile, dispute de cele două ţări în Pacific, a anunţat vineri guvernul de la Tokyo, informează agenţia DPA.

Protestul oficial a fost trimis Moscovei pe cale diplomatică joi, a declarat secretarul general al cabinetului Yoshihide Suga într-o conferinţă de presă.

Citește și: Era aşteptată pe scenă de mii de oameni, iar ea făcea sex în backstage / VIDEO

La rândul său, prim-ministrul Shinzo Abe a anunţat că Japonia a transmis Rusiei că desfăşurarea sistemelor de rachete este "regretabilă" şi "incompatibilă" cu poziţia Tokyo.

Un sistem de rachete Bastion a fost instalat pe Insula Etorofu şi un sistem de rachete Bal pe insula Kunashiri, a anunţat agenţia de presă Kyodo, citând un ziar afiliat Flotei Ruse din Pacific.

Citește și: Aceasta e cea mai frecventa boala cu transmitere intima: Afectează tinerii de la 15 la 24 de ani

Ministrul apărării, Tomomi Inada, a declarat, în faţa unei comisii parlamentare vineri, că rachetele Bastion şi Bal au o rază de acţiune de 300 km şi 130 km respectiv şi că vor putea ajunge în zonele din nord-estul insulei japoneze de nord Hokkaido.

Inada a adăugat că ministerul său suspectează că Moscova a implementat sistemele pentru a ajuta la exploatarea submarinelor sale nucleare în Marea Ohotsk.

Citește și: Tot la Vaslui: Un elev de 16 ani s-a dus s-o violeze pe soția unui sătean! Ce a urmat

Etorofu şi Kunashiri, numite Iturup şi Kunaşir în Rusia, fac parte din Insulele Kurile administrate de Rusia în largul Hokkaido.

În 1945, trupele sovietice au ocupat această regiune, inclusiv Insula Shikotan şi grupul de insuliţe Habomai, după ce Japonia a fost de acord cu termenii din Declaraţia de la Potsdam privind capitularea sa la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citește și: Ai văzut-o în Harry Potter, iar acum a jucat DEZBRĂCATĂ / VIDEO HOT

Japonia revendică insulele, numindu-le Teritoriile de Nord.

Disputa teritorială a împiedicat Japonia şi Rusia să încheie un tratat de pace după război.

Citește și: Mărturia unei FEMEI: Mi-am TATUAT VAGINUL ca să mă relaxez SEXUAL

Recenta desfăşurare intervine înaintea vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin în Japonia la jumătatea lunii decembrie, în cursul căreia Abe spera să facă progrese în disputa teritorială.

Dar, Abe a declarat la începutul acestei săptămâni că problema tratatului de pace "nu este o problemă uşoară ce va fi rezolvată doar cu o singură întâlnire la nivel înalt a liderilor", scrie agerpres.ro.

Citește și: Studiu ȘOCANT Unul din trei bărbați ar viola o femeie dacă nu ar fi pedepsiți

Joi, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a explicat că desfăşurarea sistemului de rachete face parte din planul Rusiei de a creşte securitatea naţională şi a reiterat poziţia Moscovei că insulele sunt o parte integrantă a teritoriului Rusiei, potrivit Kyodo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.