Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile de culise l-au luat prin surprindere pe liderul social-democraţilor din PE

Liderul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Gianni Pittella, a anunţat că îi făcuse liberalului Guy Verhofstadt o propunere de alianţă similară cu cea prezentată ulterior de popularii europeni, numai că liderul ALDE nu le-a prezentat-o membrilor partidului pe care îl conduce, transmite marţi Politico, conform agerpres.

Într-o scrisoare adresată marţi europarlamentarilor ALDE şi făcută publică de Agence Europe, Pittella şi-a exprimat "surpriza" la aflarea veştii că Verhofstadt s-a aliat cu PPE pentru a facilita instalarea lui Antonio Tajani în funcţia de preşedinte al Parlamentului European.

Antonio Tajani A CÂŞTIGAT primul tur al alegerilor pentru preşedinţia PE

"Guy a fost prima persoană cu care am discutat despre o posibilă alianţă între grupurile noastre în baza unei platforme politice comune. (...) Întrucât această ofertă cinstită nu v-a fost supusă atenţiei, mi-am luat libertatea de a v-o prezenta chiar eu, lăsându-vă să vă formaţi singuri părerea", se arată în document.

Pittella a spus că oferta către liderul ALDE includea menţinerea actualei formule în ce priveşte funcţiile de conducere din cadrul legislativului UE, confirmarea rolului lui Verhofstadt de negociator al PE în procedurile de ieşire a Marii Britanii din UE, precum şi ocuparea de către un europarlamentar liberal a postului de preşedinte al unei comisii speciale de anchetare a unor cazuri de corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.