Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis a declanșat operațiunea 'Septembrie Negru'

facebook.com
Klaus Iohannis

stiripesurse.ro vă prezintă principalele teme ale zilei din presa de mâine:

Național:

Odata cu marea intoarcere din concediu, s-a intrat in linie dreapta cu ultimele analize care trebuie finalizate pana pe data de 15 septembrie si pe baza carora Klaus Iohannis va lua deciziile finale cu privire la schimbarile pe care le va opera in continuarea operatiunii de curatire totala a sistemului. Iar cum toate sursele de la Palatul Cotroceni converg spre scenariul in care presedintele Romaniei este mai hotarat ca oricand ca de aceasta data sa mearga pana la capat cu „resetarea” serviciilor secrete si instalarea la carma lor a unor adevarati profesionisti din interior, asa cum deja se intampla la STS sau SRI, „ultimii mohicani” ai „statului paralel” incearca disperati barem sa mai traga de timp pentru stergerea urmelor. Caci, in multe cazuri, deja se vorbeste tot mai insistent despre dosare penale, dupa ce inlocuitorii actualilor sefi de structuri vor da liber la declansarea unor adevarate anchete interne pentru lamurirea acuzelor tot mai multe si mai grave aduse celor care, in unele cazuri timp de peste un deceniu, au fost stapani absoluti ai serviciilor secrete peste care i-a pus sefi „presedintele jucator” pe atunci Traian Basescu.
Astfel ca in interiorul sistemului se vorbeste despre un „Septembrie Negru” ordonat de catre chiar Klaus Iohannis, cel care a constientizat in ultima vreme, dupa ce consilierii si apropiatii i-au confirmat ca mai trebuie citita si „mapa neagra”, ca lucrurile nu stau intotdeauna chiar asa cum ii aratau „capusele” informative implantate in jurul sefului statului.
De asemenea, Iohannis pare sa se fi convins ca nu poate intra intr-o noua cursa prezidentiala, in vremuri atat de tulburi precum cele de acum, bazandu-se pe aceiasi oameni despre care se stie ca au tradat si vor mai trada, singurul scop fiind pastrarea functiilor. Atat pentru influenta data de aceste pozitii, dar si pentru controlul fondurilor operative uriase, dupa cum vom dezvalui in numerele viitoare. Asa ca daca la DGIA sau SPP deja sticlele de sampanie sunt pregatite pentru „marele anunt”, si la restul structurilor se asteapta semnalul pentru ca ultimele „codite” ale „fratiilor” din sistem sa fie eliminate. (Mai multe detalii AICI)

Digi24:

Una dintre cele mai corupte ţări din lume a plătit 2,5 miliarde de euro pe influenţă politică în Europa. O investigaţie jurnalistică internaţională a scos la lumină caracatiţa prin care puternicii din Azerbaidjan cumpărau politicieni şi ziarişti străini pentru a spăla imaginea unui regim acuzat că încalcă drepturile omului şi că a falsificat alegerile prezidenţiale. Banii cu care s-a prelungit domnia regimului lui Ilham Aliev ar fi mers către politicieni cu greutate din Italia şi Germania, către soţul directoarei generale a UNESCO şi chiar către un fost producător de la CNN. La primire a fost însă şi România. Mai bine de 1,3 milioane de euro au ajuns la noi în ţară printr-o lungă reţea de firme fantomă.
Peste 1,3 milioane de euro au fost direcționate și către România. Au încasat: șeful filialei SOCAR, un arhitect italian care a apărat public regimul Aliyev, un deputat azer și clubul de fotbal Oțelul Galați, scrie RISE Project.
Din cele 2,5 miliarde de euro trecute prin spălătoria de bani a Azerbaidjanului, jumătate din sumă vine de la o firmă al cărei nume seamănă cu cel al companiei telecom a statului azer, dar care nu are nicio legătură cu aceasta. Potrivit consorţiului de investigatii jurnalistice OCCRP, are însă legături cu vicepreşedinta Azerbaidjanului, care nu este alta decât soţia preşedintelui Ilham Aliev. Circuitul banilor era extrem de complex. Trecea prin Banca Internațională a Azerbaidjanului, băgată între timp în faliment, prin filiala din Estonia a celei mai mari bănci daneze, prin patru firme-fantomă înregistrate în Marea Britanie şi se încheia în conturile unor politicieni şi jurnalişti prietenoşi cu regimul azer.
Mai bine de 16 mii de tranzacţii s-ar fi făcut astfel în perioada 2012 - 2014, perioadă în care preşedintele Azerbaidjanului a câştigat al treilea mandat de cinci ani. Pe atunci, autorităţile au publicat din greşeală o parte din rezultatul scrutinului chiar înainte ca oamenii să meargă la vot, iar observatorii OSCE vorbeau de deficienţe serioase în desfăşurarea şi numărătoarea voturilor. Un fost parlamentar german, Eduard Lintner, spunea însă că alegerile s-au făcut la „standarde germane”. La patru ani distanţă, investigaţia arată că acesta încasase peste 800 de mii de euro prin mecanismul financiar al azerilor. (Mai multe detalii AICI)

Adevărul:

Şi nu e vorba doar despre negocierile şi susţinerea generalului rebel libian Khalifa Haftar sau de livrarea de arme talibanilor în Afganistan, ci, mai nou, de împingerea Orientului Mijlociu, în întregul său, spre război şi a Israelului la colţ, pentru a smulge avantaje şi concesii, eventual pe seama Statelor Unite.
Testul cu armă nucleară de duminica trecută al Coreei de Nord condusă de Kim Jong-un e o nouă provocare la adresa Statelor Unite şi a situaţiei internaţionale în Asia de Sud-Est. O situaţie complexă, care ar aduce Phenianul în prim planul dezbaterilor internaţionale şi la masa de negocieri, dacă mişcarea nu ar fi fost amplificată şi sugerată direct de către Rusia lui Putin. Mare jucător la cacealma, cu resurse economice tot mai precare şi cu armata convenţională limitată în capacitatea de a acţiona la distanţă strategică, preşedintele rus a reuşit să se insereze peste tot în lume în conflicte în care subminează interesele şi poziţiile SUA şi ale Occidentului, chiar dacă nu are neapărat capabilităţi şi instrumente pe teren. Este cazul Siriei, Libiei, Afganistanului, iar acum al Coreei de Nord.
Marea problemă a Rusiei este aceea că nu poate oferi nimic SUA la nivelul reaşezării comunităţii internaţionale, pentru a fi acceptată ca superputere. (Mai multe detalii AICI)

Realitatea.net:

Directorul Gazetei Sporturilor a vorbit la "Jocuri de Putere" despre viitoarele alegeri de la FRF, unde Răzvan Burleanu va candida din nou.
"Există riscul ca Burleanu să fie reales ca preşedinte al FRF, ceea ce este o catastrofă.
Burleanu îl sfidează până şi pe Caragiale. A instituit o lege care, dacă ar fi fost înainte de el, nu mai putea chiar Burleanu să candideze.
Daum, în ultimele 28 de luni, înainte de a veni la FRF, nu a avut niciun angajament. Am un feeling că politicienii nu-i vor mai acorda credit lui Burleanu. Un neamţ cu demnitate şi-ar fi dat demisia. Daum n-are de gând să demisioneze, pentru că mai are de luat 2 salarii, 100.000 de euro. Nici Burleanu nu-l poate da afară, pentru că trebuie să-i mai dea bani.
Generaţia de Aur ar reprezenta o şansă în plus faţă de ceea ce reprezintă Burleanu. Ca antrenor, Hagi ar accepta. Dan Petrescu ar accepta, dar este sub contract. Walter Zenga poate fi o variantă, trebuie să cunoască fotbalul românesc", a spus Ovidiu Ioaniţoaia la Realitatea TV. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.