Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis e la fel ca Victor Ponta! Amândoi au încălcat legea

iohannis ponta rtv.net

Între Klaus Iohannis și Victor Ponta nu e nicio diferență! Amândoi au încălcat legea. Cel puțin asa rezultă dintr-o analiză a Autorității Electorale Permanente, care a dat publicităţii rapoartele de control al finanţării campaniei prezidenţiale de anul trecut, fiind constatată încălcarea Legii finanţării partidelor politice de către PMP, PSD, PNL, PER, Călin Popescu Tăriceanu şi Monica Macovei.

AEP a constatat încălcarea legii finanţării partidelor şi în cazul Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL, pentru încălcarea aceloraşi prevederi legale, fiind aplicată aceeaşi sancţiune Partidului Naţional Liberal. Din partea ACL, candidatul la prezidenţiale a fost Klaus Iohannis, actualul preşedinte al României.

În acelaşi sens a fost sancţionat şi candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu pentru nerespectarea prevederilor menţionate.

În acelaşi timp, Alianţa PSD-UNPR-PC, care l-a sprijinit la prezidenţiale pe Victor Ponta, a încălcat, conform AEP, prevederile care obligă la imprimarea pe materialele de propagandă a denumirii partidului care le-a comandat, dar şi a operatorului care le-a realizat.

PSD-UNPR-PC a mai încălcat articolul care stabileşte declararea donaţiilor din campania electorală şi obligaţia de a cheltui aceste sume doar după comunicarea acestora la AEP.

Mai mult, potrivit sursei citate, Alianţa PSD-UNPR-PC nu a respectat, prin mandatarul financiar, condiţia conform căreia acesta ”organizează evidenţa veniturilor primite pentru campania electorală, a transferurilor altor fonduri provenite din veniturile obţinute în afara perioadei electorale şi a cheltuielilor efectuate pentru campania electorală”.

PSD a fost sancţionat cu amendă între 5.000 lei şi 25.000 lei şi cu confiscarea sumelor care au făcut obiectul contravenţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.