Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis poate juca ROL - CHEIE pentru Sebastian Ghiță: Ce spune Traian Băsescu

basescu iohannis

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, intervine în cazul mogului fugar, Sebastian Ghiţă. Actualul senator îi transmite lui Klaus Iohannis ce trebuie să facă pentru a-l primi pe Ghiţă din Serbia cât mai repede. Mai mult, Băsescu dă exemplu celebri fugari pe care i-a readus în România atunci când se afla în mandat.

"Va fi extrădat de Serbia. Nu ştiu cât de repede. Statul sârb poate să spună că mai întâi îl judecă ei, pentru acte false. Se pedepseşte cu o pedeapsă între 6 luni şi 3 ani. Poate pe intervenţii politice, dacă eu aş fi la Cotroceni le-aş face. Preşedintele poate face ce am făcut eu. Să pună mâna pe telefon, să vorbească cu preşedintele care are controlul asupra instituţiilor de forţă. Ghiţă nu e însă condamnat ca Hayssam. Le-aş zice, daţi-l, îl judecăm noi şi, pe urmă, îl dăm. Domnul Ghiţă e o mină de aur care ştie multe.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Mi-e greu să evaluez cu Ghiţă. E din interiorul sistemului. Pentru sistem cred că l-a servit pe sistem în funcţie de nevoie. Am aflat că a adus avionul cu care a fost adus Popa. De ce a recurs statul la serviciile financiare ale lui Ghiţă, statul să răspundă. Nu să apeleze la firme private. Sunt convins că venirea lui Ghiţă va lămuri lucrurile. Omul a vorbit pe facturi", a spus Băsescu la România TV.

Citeşte şi: OFICIAL Procesul lui Sebastian Ghiță va începe peste o lună, în Serbia

Şi asta nu e tot. Băsescu îi dă mai multe sfaturi lui Iohannis şi vorbeşte despre legăturile mogului cu cei din SRI. "Sebastian Ghiţă trebuie protejat. Nu cred că va cere azil politic. După ce a fost parte a sistemului, are obligaţia să spună ceea ce ştie. Nu-mi pare tipul de om care să se bage sub pământ. Dacă vrem să îl avem pe Ghiţă înapoi şi liber să vorbească statul român trebuie să îi garanteze că nu i se întâmplă nimic. Eu îl consider pe Ghiţă mai important decât aducerea lui Omar Haysam. Trebuie să găsim o formulă ca acest om să poată să vorbească. Să aibă libertatea să vorbească", spune Băsescu.

Băsescu are şi un război personal cu Sebastian Ghiţă. "Cu Sebastian Ghiţă după ce mi-am terminat mandatul ne-am văzut de mai multe ori. Noi cu un ziarist. Am discutat multe. Una din discuţii a înreg şi a folosit-o în episoadele devoalate. Aveam nevoie de un post TV pentru alegerile legislative. Nu pot să fiu supărat pe el în condiţiile în care se află acum.

Nu spun să fie amnistiat sau graţiat pentru faptele făcute dacă acele fapte sunt reale. Să i se creeze condiţii să vorbească. În timp ce eu eram preşedinte, el era în intimitatea sistemului. El a spus că se vedea cu Kovesi, cu Coldea şi cu antena CIA din România.", a mai spus Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.