Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leacuri care SCAD colesterolul

realitatea.net
colesterol

Colesterolul este o substanţă grasă indispensabilă bunei funcţionări a organismului. Reglementează permeabilitatea membranelor celulare şi constituie materia primă pentru sinteaza anumitor hormoni. În exces, se acumulează în vasele de sânge, îngustându-le. Revista „Click! pentru femei“ a detaliat câteva remedii pentru normalizarea nivelului de colesterol.

Ceai de rostopască

Cunoscută şi sub denumirea de Iarbă de negi, rostopasca este bună pentru scăderea colesterolului şi are rol de protector hepatic. Poate fi folosită sub formă de infuzie, obţinută din 2 linguriţe plantă (doza maximă fiind de 1 g la 24 ore) la o cană cu apă clocotită. Bea lichidul treptat, pe parcursul unei zile. Preparatele cu rostopască se administrează cel mult 7 zile consecutive, cu pauze de 2 săptămâni.

Ulei de măsline extravirgin

Numeroase studii au dovedit că uleiul de măsline extravirgin, obţinut prin presare la rece, scade valorile colesterolului rău LDL şi le creşte pe cele ale colesterolul bun HDL. Uleiul de măsline conţine cantităţi mari de grăsimi mononesaturate, ceea ce ajută la creşterea colesterolului bun. Astfel, riscul de depunere a colesterolului rău pe vasele de sânge este scăzut, prevenind apariţia bolilor cardiovasculare. E suficient să consumi două linguri cu ulei de măsline pe zi, pe termen nelimitat.

Usturoiul

Consumul de usturoi previne apariţia accidentelor vasculare cerebrale şi a bolilor de inimă, asociate cu un nivel crescut al colesterolului rău. Conţine antioxidanţi, magneziu, vitamina B6, C şi B1. Un studiu australian a arătat că suplimentele cu usturoi reduc nivelul colesterolului cu până la 8 %. Ca să îşi păstreze proprietăţie vindecătoare, usturoiul trebuie consumat în stare crudă, 2-3 căţei pe zi. Poţi lua şi suplimente alimentare cu usturoi, într-o cură de 1-2 luni.

Ceaiul verde

Studiile arată că infuzia de ceai verde reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate mică (colesterolul rău). Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Se bea cel puţin 3 săptămâni, câte 2 căni pe zi. Este indicat să bei ultima cană cu cel puţin două ore înainte de culcare, deoarece conţine cofeină.

Citeşte şi: Avertismentul specialiştilor: Consumul de grăsimi saturate duce la cancer pulmonar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.