Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii au ieşit de la discuţiile cu Klaus Iohannis: Orban, săgeţi către Băsescu / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban rusine psd

Preşedintele Klaus Iohannis a fost la fel de expeditiv cu cei de la PNL ca şi cu cei de la PSD. Tot 15 minute au stat la consultările de la Cotroceni şi liberalii. Ludovic Orban a făcut primele declaraţii după întâlnirea cu şeful statului.

"Delegaţia PNL i-a prezentat preşedelui Klaus Iohannis poziţia politică a partidului. Poziţia noastră a fost aceea că PNL e oricând pregătit să-şi ase guvernarea, dar numai cu o majoritate. În negocierile purtate cu formaţiunile politice nu s-a realizat o majoritate ca atare aşteptăm decizia preşefintelui.

Nu facem politică ca să ne aflăm în treabă. Propui un premier când ai o majoritate certă şi capacitatea să ai o majoritate certă şi stabilă, coerentă.  PNL a exclus PSD de la orice fel de discuţii şi am hotărât să nu votăm orice Guvern ce conţine PSD în el. Nu îi cerem noi preşedintelui să facă ceva sau altceva. Nu e căderea noastră", a spus Orban care a început lupta politică îmediat după negocieri. L-a ironizat pe Traian Băsescu şi a anunţat eşuarea negocierilor cu UDMR.

"A fost o discuţie care nu s-a soldat cu răspunsurile aşteptate. Nu ne putem bizui pe UDMR acum. E foarte ocupat domnul în Basarabia şi va acorda acolo mult pentru o construcţie politică. Am facut calculele legate de ponderea parlamentara si v-am spus ca suntem departe de a construi o majoritate", a mai spus Orban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.