Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LISTA aleșilor care CUMULEAZĂ pensia cu indemnizația

sac bani

Deşi pensiile lor nu sunt deloc de neglijat, mai mulţi aleşi au găsit metoda perfectă pentru a-şi suplimenta veniturile: cumulează pensiile cu indemnizaţiile de parlamentari, potrivit Antena 3. Unii dintre ei reuşesc, pe lângă cele două, să mai adauge chiar şi un salariu.

Traian Băsescu deschide lista şi, potrivit ultimei sale declarații de avere, a primit de la Ministerul Muncii o pensie de 37.956 lei, are o indemnizație de fost președinte de 139.200 lei, iar de la Senat a obținut  2.767 lei (e vorba de o parte din decembrie 2016).

content-image

Pe listă se regăseşte şi deputatul Nicolae Bacalbașa. Social-democratul a obținut 75.916 lei venituri din pensiiCelebrul medic a încasat 37.083 lei de la Consiliul Județean Galați, unde a fost președinte, 3.080 lei de la Camera Deputaților (decembrie 2016), 14.565 lei ca profesor asociat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și 4.000 de lei pentru o expertiză medicală.

content-image

Următorul pe listă, potrivit Antena 3, este şi actualul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu. El a încasat 88.800 de lei din pensia de la MAE, dar şi 49.177 de lei din indemnizaţie. Meleşcanu şi-a suplimentat veniturile şi din activitatea de profesor: 46.304 lei de la SNSPA şi 49.028 lei de la Universitatea Hyperion.

content-image

Lor li se adaugă fostul vicepreşedinte al Senatului, în prezent senator, Cristian Dumitrescu. Acesta ia peste 20.000 de lei pe an pensie, la care se adaugă şi indemnizaţia de senator, dar şi salariul de profesor.

content-image

Printre aleşii care cumulează pensia cu salariul se regăseşte şi senatorul PSD Viorel Sălan. Parlamentarul a câştigat peste 36.000 de lei din pensia de la MAPN, dar a primit şi bani grei din indemnizaţia de parlamentar.

content-image

Lista se continuă, potrivit Antena 3, cu nume precum Ioan Stan (deputat PSD), senatorii PSD Victorel Lupu şi Ovidiu Marciu, senatorul ALDE Scarlat Iriza, senatorul PNL Cornel Popa, dar şi senatorul PMP Gheorghe Baciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.