Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea face pași în spate

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea nu pare dispus să-și strige propriul nume ca propunere de prim-ministru, doar ca să fie refuzat de Iohannis. Cam acesta a fost mesajul de ieri al președintelui PSD:

„Sunt un om responsabil, nu am de gând să promovez un conflict inutil, vom merge cinstit cu o propunere care să poată să fie acceptată și care, din punct de vedere matematic și politic, să nu poată fi refuzată.

Conflictul inutil despre care vorbește Dragnea ar fi un meci cu mari șanse de a fi pierdut de către acesta. Președintele PSD înțelege și nu are niciun motiv să îi ofere șansa lui Klaus Iohannis de a obține puncte în plus, aproape gratuit.

Liderul PSD anunță și că aplicarea actului de guvernare va fi monitorizată de un grup de specialiști din interiorul partidului:

„Guvernul va fi monitorizat în permanență de către un grup de specialiști pe care l-am stabilit deja la nivelul partidului care va urmări realizarea tuturor angajamentelor făcute în timpul campaniei electorale la termenele și condițiile prevăzute în program. De asemenea, această echipă de monitorizare va face lunar rapoarte privind eficiența actului de guvernare și dacă va fi cazul, vor face și propuneri pentru îmbunătățirea acestui act, propuneri de orice natură.”

Echipa aceasta de specialiști va coordona practic guvernul. Dacă lucrurile nu merg în direcția dorită, tot dinspre această echipă pot veni propuneri de îmbunătățire a actului de guvernare, propuneri de orice natură, după cum a declarat Liviu Dragnea. Acest lucru înseamnă inclusiv propuneri de remaniere.

Prin stabilirea acestei echipe de specialiști, Liviu Dragnea și-a asigurat și instrumentul tehnic de control asupra guvernului, nu doar cel politic, din poziția de președinte al partidului. Astfel, chiar dacă Dragnea nu va fi premier, va fi cel care îl monitorizează pe acesta și întreaga echipă de miniștri.

Dragnea va fi astfel premierul din umbră. Din interiorul acelei echipe de specialiști va putea face corecturi și modificările necesare și îi va controla practic pe membrii Executivului. Conferința de ieri a liderului PSD a avut un scop de tatonare, de pregătire a exit-ului, cu dedicație în special pentru partea de presă care îl presează să fie premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.